Tahminleriyle şaşırtan Remzi Özdemir'den dolar kuru açıklaması! Ay sonunda doların kaç TL olacağını açıkladı

Tahminleriyle şaşırtan Remzi Özdemir'den dolar kuru açıklaması! Ay sonunda doların kaç TL olacağını açıkladı

Seçim sonrasında vatandaşın en çok araştırdığı konular arasında döviz kuru yer alıyor. Peki dolar kuru ne kadar olacak? Uzmanlar ne diyor? Tüm detaylar haberimizde.

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir dolar kuru ile ilgili şaşırtan açıklamalarda bulundu. Peki Özdemir'e göre dolar ne kadar olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

REMZİ ÖZDEMİR'DEN DOLAR AÇIKLAMALARI

Sözcü TV, Tele1, Halk TV gibi kanallarda sık sık açıklamalar yapan ekonomist Remzi Özdemir Merkez Bankası'nın kontrollü şekilde doları artırdığını söyledi. Özdemir'in açıklamalarına göre Merkez Bankası'nın bu hamlesi önem taşıyor ve geç kalındığı düşünülüyor. Güncel olarak dolar kuru 22.48 TL'den satılıyor, Euro 24.15 TL'den, gram altın 1.434 TL'den satılıyor. Remzi Özdemir dolar kurunun Haziran ayı itibariyle kademeli olarak artacağını ve 25 TL seviyelerine yükseleceğini söyledi. Özdemir açıklamalarına şu sözlerle devam etti; 'Dolarda kontrollü bir tırmanış yaşanıyor. Merkez Bankası'nın döviz kurlarına yol verildi. 

Dolar Kurundaki Yükseliş

Merkez Bankası seçim gelene kadar 20 TL altında tutmak için rezerv yaptı ancak güncel olarak dolar kuru 21 TL seviyesine geldi. Bu yükseliş kontrollü bir yükseliş. Merkez Bankası bu şekilde ihracatçının elini güçlendirmeye ve ithalatı kısıtlamaya çalışıp cari açığı düşürmeye çalışıyor. Bu tedbirler için geç bile kalındı. Bu tedbirler aylar önce alınsa ülke bu kadar ağır bedeller ödemez ve rezerv erimezdi. Merkez Bankası dolar kurunun hangi noktaya kadar çıkmasına izin verecek? Bu büyük bir sorun. Dolar kuru bana göre ilk olarak 23 TL seviyesine ve kısa süre içinde de 24-25 TL seviyesine yükselecek. Turizm sezonu da geliyor ve Türk turizmi pahalı sınıflar arasına girmeye başladı. Enflasyon da turizmi ciddi şekilde etkiledi ve rekabeti kaybettirdi. Merkez Bankası doları 24-25 TL seviyelerine çekmeye başladı. Döviz kurunda yaşanan yükselişin Haziran ayında devam etmesini bekliyorum. Anlık olarak dolar kurunda yükseliş 21 TL üstüne başladı ve 25 TL seviyelerine kadar yükselecek.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN