Tesla 120 bin aracını geri çağırıyor

Tesla 120 bin aracını geri çağırıyor

Elektrikli otomobil piyasasında tüketicilerin en çok tercih edilen markalarından biri olan Tesla, dönem dönem bazı üretim hataları nedeniyle araçlarında onarıma gidiyor. Tesla, ABD'deki 120 bin 423 aracını kaza anında kapı kilitlerinin açılması riski sebebiyle geri çağırdı.

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil markası Tesla, tüketicilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Gelişmiş otomatik pilot özelliği ile ses getiren Tesla araçları, bazı üretim hatalarıyla da gündeme geliyor.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresinin (NHTSA) açıklamasına göre, otomobil üreticisi sorunu çözmek için "over-the-air" (OTA) olarak adlandırılan kablo kullanılmasını gerektirmeyen bir yazılım güncellemesi yaptı.

120 BİN ARAÇ GERİ ÇAĞRILDI

Bu kapsamda, Tesla'nın 2021-2023 model 120 bin 423 Model S ve Model X aracı geri çağrıldı.

Tesla geçen hafta da otopilot olarak bilinen gelişmiş sürücü destek sistemindeki (autopilot) kontrol sorununu gidermek üzere 2,03 milyon aracını geri çağırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN