Tesla kaza oranları listesinde zirvede

Tesla kaza oranları listesinde zirvede

Elektrikli otomobil piyasasında markaların rekabetleri kızışıyor. Markalar araçlarına ekledikleri benzersiz özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışıyor. Otomatik pilot özelliğiyle öne çıkan Tesla sürücülerinin kaza oranları ise akıllarda soru işareti yarattı.

Dünyada elektrikli otomobil markaları arasında kullanıcılar tarafından en çok tercih edilenler arasında öne çıkan Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, kaza oranları ile dikkat çekti.

LendingTree tarafından 30 otomotiv markası üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ABD’deki Tesla sürücüleri, geçtiğimiz yıl diğer marka araç sürücülerinden daha yüksek oranda kazaya karıştı.

VERİLER ORTAYA ÇIKARDI

LendingTree, araştırmanın kendi araçlarını sigortalatmak isteyen kişilerden gelen alıntıları analiz ettiğini ve kiralık araç sürücülerini içeren kaza veya olay verilerini içermediğini söyledi.

1kapak-001.jpg

İstatistiklere göre bin Tesla sahibinden 24'ü kazaya karışırken, bu sürücüleri 23 kaza ile RAM ve 21 kaza ile Subaru sürücüleri takip ediyor.

SÜRÜCÜLER OTOMATİK PİLOTA FAZLA GÜVENİYOR

Uzmanlara göre Tesla sürücüleriyle ilgili sorun, otomatik pilota fazla güvenmeleri ve yollardaki tehlikeleri görmezden gelmelerinde yatıyor.

Elon Musk, 2021 yılında yaptığı açıklamada, Tesla sahibinin bir kazaya karışma olasılığının diğerlerine göre on kat daha az olduğunu söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN