Ankaralılara müjde artık doya doya gezebilirsiniz! Ulus artık eski Ulus değil ABB dev projeyi bitirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara yepyeni müjdeler açıklanmaya devam ediyor. Bu proje sayesinde artık doya doya geçebileceksiniz. Birkaç ay önce başlanan dev projede sona gelindi. İşte konuya ilişkin detaylar...

ZEYNEP ORHAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce başladığı ve şehrin tarihi, kültürel yapısını korumak adına çalışmalar sürdürdüğü Hükümet ve Anafartalar Caddeleri ile Susam ve Çam sokağını kapsayan çevre düzenleme projesini tamamladı. Söz konusu bu projeyle beraber adı geçen bölgelerin kaldırım taşları, kent mobilyaları, aydınlatmalar ve bitki peyzajları yenilendi. Ayrıca bölgeyi ziyaret edecek turistler için hem İngilizce hem Türkçe bilgilendirme panoları da koyuldu.

yeni-proje-16-002.jpg

ABB’DEN TARHİ VE KÜLTÜREL ALANLARI KORUMA PROJESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale bedeli 14 milyon 979 bin lira olan, Kültür ve Tabiat Daire Başkanlığı’nın Ulus’ta sürdürdüğü yenileme çalışmalarında sona gelindi. ABB’nin sosyal medya hesabında çalışmaya ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

yeni-proje-17-001.jpg

“Başkentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıyoruz.

Ulus’ta sürdürdüğümüz yenileme çalışmalarımızla, Hükümet ve Anafartalar Caddeleri ile Susam ve Çam Sokaklarında kentsel tasarım ve çevre düzenleme projesini tamamladık.

Proje kapsamında; kaldırım taşları, kent mobilyaları, aydınlatmalar ve bitki peyzajları yenilenirken bölgeyi ziyaret eden turistler için İngilizce ve Türkçe bilgilendirme panoları da alana yerleştirdik.”

yeni-proje-18-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN