Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor! Hatice Kolçak açıkladı: Devlet yastık altı altınları takip edecek

Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor! Hatice Kolçak açıkladı: Devlet yastık altı altınları takip edecek

Altın alımı yaparken kimlik gösterme uygulaması geliyor! Ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan açıklama! Devlet artık yastık altı altınları takip edecek...

Altın ithalatına getirilen kısıtlamalar, kuyumcuların tepkisine yol açtı. Kuyumcular, kota kısıtlamasının kaldırılması için taleplerde bulunurken, Bakan Şimşek, "Kusura bakmasınlar, kısıtlamalar devam edecek" diyerek bu talepleri reddetti. Bu durum, yastık altı altın yatırımı yapanları daha da tedirgin etti.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR FİZİKİ ALTINA YÖNELİYOR

Altın hesabı mı yastık altı mı? İşte altını bankada saklamanın faydaları! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Hatice Kolçak, enflasyonun artması ve dövizdeki dalgalanmaların küçük yatırımcıları fiziki altına yönlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, Çin'in dünya piyasalarından büyük miktarda altın çekmesi, altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Temmuz 2023'te getirilen altın ithalatı kotası, işlenmemiş altın ithalatını 12 tonla sınırlamıştı. Bu kısıtlama, altının bulunabilirliğini zorlaştırarak fiyatların artmasına neden oldu. Kolçak, yeni kota sınırlamalarının Türkiye'de de uygulanabileceğine işaret etti.

"ALTINLARINIZA SAHİP ÇIKIN"

ALTIN fiyatları SON DAKİKA! 27 Ocak 2023 tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet ve gram altın fiyatları ne kadar? Uzman isimden çarpıcı uyarı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber​​​​​​​

Kolçak, ilerleyen yıllarda fiziki altının değerinin daha da artabileceğini öngörerek, "Altınlarınıza sahip çıkın" dedi. Fiziki altın ile ekran fiyatları arasında büyük farklar olabileceğini belirtti ve Türkiye’de fiziki altın alımında kimlik bilgilerinin kaydedilmesi uygulamasının başlayabileceğine dikkat çekti.

YASTIK ALTI ALTINLARIN TAKİP EDİLEBİLECEĞİ UYGULAMA HAYATA GEÇEBİLİR

Yastık altı altın miktarı ne kadar, Türkiye'de yastık altı ne kadar altın var? Bakan Nebati yastık altı altınlar için yeni formülü açıkladı! - Ekonomi Haberleri

Kolçak, kota uygulamalarının altın sahipliğinin izlenebilir hale gelmesine yol açabileceğini ifade etti. "Devlet, yastık altında kimin ne kadar altını olduğunu takip edebilir" diyerek, bu tür bir uygulamanın Türkiye'de de hayata geçme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Kuyumcuların, altın satışı yaptıkları kişilerin kimlik bilgilerini devlete bildirme zorunluluğunun da gündeme gelebileceğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN