Ünlü otomobil devinin iflası istendi! Filmlerde bile boy gösteriyordu: Kimsenin aklına gelmezdi

Ünlü otomobil devinin iflası istendi! Filmlerde bile boy gösteriyordu: Kimsenin aklına gelmezdi

Filmlerde bile boy gösteren ünlü otomobil markasının iflası istendi. Kimsenin aklının ucundan dahi geçmedi o karar herkesi şoke etti. Ünlü otomobil devinin başka bir şirket tarafından gerekçe gösterilerek iflası istenirken detaylarda merak ediliyor. İşte konunun detayları…

Rusya'nın önde gelen otomobil markalarından biri olarak karşımıza çıkan Moskvich, 2024 model araç üretimine devam etmektedir. Fransız şirket Renault Rus devletine devrettiği tesiste yapılan üretimler dikkat çekerken Hong Kong kökenli bir şirket Moskvich için İflas başvurusunda bulundu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ÜNLÜ ŞİRKETİN İFLASI İSTENDİ

Uzun bir aranın ardından yeniden üretime geçen araçlarıyla dikkat çeken Rusya'nın önde gelen otomotiv şirketi Moskvich, Rusya'da çekilen hemen hemen her filmde boy gösterdi. Renault’un belediyeye devrettiği Moskvich fabrikasına dair yapılan iflas başvurusu ise oldukça dikkat çekiyor.

moskvich-fabrika.jpg

Moskova Arbitraj Mahkemesi'nde açılan dava doğrultusunda şirket Moskvich’in kendilerine 2,5 milyonluk borcu ödemediğini iddia etti. Moskvich yönetimi suçlamaları reddederken borcun eski sahibi Renault Rossiya ait olduğunu savundu.

moskvich.jpg

Moskvich, borcun Renault Logan modellerinin üretimini yapan yedek parça ekipmanlarından tedarik sözleşmesi nedeniyle kaynaklandığını söyledi. Ekipmanların tedarik edildiği ve çalışır durumda olduğuna dair gerekli belgelerin sunulmadığı öne sürülürken Moskvich, seri üretimin Fransız şirketi Rus devletine devrettiği tesiste yapıldığını söyledi. İlk olarak üretilen Moskviç 3 model crossover'ların fiyatı ise 1,97 milyon ruble civarında olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN