Bu hafta dünyaya çarpabilir! Evlere girin, Güneş'ten uzak durun: Bilim insanlarından korkunç açıklama

Bu hafta dünyaya çarpabilir! Evlere girin, Güneş'ten uzak durun: Bilim insanlarından korkunç açıklama

Bilim insanlarından gelen korkunç açıklama herkese tir tir titretti. Kimse dışarı çıkmak istemeyecek soluğu evde alacak. Bu hafta içerisinde dünyaya çarpabilir. İşte bilim insanlarından güneşten uzak durun çağrısı…

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), güneş yüzeyindeki patlamalardan kaynaklanan jeomanyetik fırtına sonrasında dünyaya bir radyasyon fırtınası çarpma ihtimalinin %60 olduğunu belirtti. Geçtiğimiz hafta şiddetli güneş fırtınalarıyla henüz tam olarak başa çıkamayan dünya bilim insanlarını da tedirgin ediyor. Uzay havasının yeni bir mükemmel fırtına ile karşı karşıya olduğunu belirten bilim insanları güneş yüzeyindeki yoğun manyetik aktivite nedeniyle hızlanan ve sayıları gitgide artan büyük miktardaki yüklü parçacıklar içeren elektromanyetik radyasyonların güçlü patlamalar oluşturduğunu belirtti.

GÜNEŞ DÜNYA ÜZERİNDE SALDI

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), bu hafta içerisinde görülecek olan radyasyon fırtınası olasılığının %60 olduğunu açıkladı. Güneşte meydana gelen olayların dünyayı etkilediğini belirten uzmanlar parçacıkların gezegenimizin manyetik alanı ile birlikte etkileşime girerek uydu iletişimini aksamalara neden olabileceğini söyledi. Uzaydaki Astronotlar için radyasyon tehlikesi ve elektrik şebekelerinde parazit gibi nedenler görülebilir.

gunes-patlama-1.jpg

Güneş fırtınasının Önümüzdeki birkaç gün içerisinde gezegenimizi ıskalayabileceği tahmin edilirken fırtınanın yüksek yüklü parçacıkların güneşten Güneş sistemimize doğru kıvrılan Parker Spirali adı verilen kavisli bir manyetik alana fırlatabileceği vurgulandı. Güneş döndükçe, ondan yayılan manyetik alanlar yörüngesindeki gezegenlerin yanından geçerken bükülür ve Parker Spirali olarak bilinen spiral bir yapı oluşturur.

ATMOSFERİ BOZACAK

Pazartesi günü yapılan açıklamada hafta sonu dünyayı vuran ve dünyanın koruyucu manyetik alanı olan manyetosferi bozacak kadar güçlü manyetik fırtınalarda farklı bir fırtına çeşidinin dünyaya doğru geldiği belirtildi.

gunes-manyetik-alan.jpg

Radyasyonun dünyanın manyetik alanı tarafından emileceği belirtilirken Hafta ilerledikçe geçtiğimiz hafta sonu yaşanan Güneş fırtınalarından sorumlu olan dev güneş lekesinin yüksek hızlı radyasyonu dünyanın yörüngesi ile kesişen bir yola doğru eğebileceği aktarıldı. Güneş yüzeyinde Dünya'nınkinden yaklaşık 2.500 kat daha güçlü bir manyetik alana sahip karanlık bir yama olan Güneş lekesi AR3664, on yıllardır gözlemlenen en büyük güneş lekelerinden biridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN