Tesla ayağını frene koydu! 2024 yılı daha yavaş geçecek: Gezegende en çok satan araçlar...

Tesla ayağını frene koydu! 2024 yılı daha yavaş geçecek: Gezegende en çok satan araçlar...

Son yılın en çok satan otomobil markası Tesla ayağını frene koydu. Yeni nesil otomobiller üzerinde çalışmayı hedefleyerek, araç hacmindeki büyümeyi büyük oranda kısması öngörülüyor. ABD'li üreticinin 2023 yılına göre daha az büyümesi bekleniyor.

2023'ün sonuna doğru bilançosunu duyuran Tesla, tüm dünyada en çok satan marka oldu. Şirketin geliri 2022'ye göre yüzde 3 oranında artış gösterdi. Bu artışın değeri ise 25,2 milyar dolar olurken, 2022 yılının sonunda 24,3 milyar dolar artmıştı. Tesla geliri artırmayı başarsa da piyasa beklentilerin altında kaldı.

NET KAZANCINI İKİYE KATLADI

Dünyada en çok satan elektrikli otomobil markası Tesla'nın net karı ise, aynı dönemde yaklaşık 2 katına çıkardı. 2022 yılının son çeyreğinde 3,7 milyar dolar net kar elde ederken, 2023 yılının son çeyreğinde 7,9 milyar dolar kar etmeyi başardı.

016qsgwlq3rd.jpg

GEZEGENDEKİ EN ÇOK SATAN ARAÇ

Üretimi hızlandıran Tesla, 2023 sonunda dünya üzerinde 494 bin 989 otomobil üretmeyi başardı. Üreimi sağladığı otomobillerin 484 bin 507 tanesini teslim etti. Şirket tarafından yıllık otomobil üretimi bazda yüzde 13, teslim edilen otomobil ise yüzde 20 oranında arttı.

Tesla'nın görmezden gelinemez başarısı üzerine ilk açıklama geldi. Ekipler tarafından Gigafactory üretim tesisinde yapılan açıklamada, yeni nesil bir otomobil üzerinde çalışmalar olduğunu paylaştı. Çalışmaların yoğun olması nedeniyle 2023 yılına göre büyümenin fazla olmayacağı ifade edildi. Açıklamalarda elektrikli otomobillerin sürdürülebilir olmasından şüphe edenlere seslenerek, "Bugün gezegendeki en çok satan araç elektrikli araçlar" ifadesi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN