Tesla'dan umduğunu bulamadı! Elon Musk'ın suratı asık: Tesla satış sayısı belli oldu

Tesla'dan umduğunu bulamadı! Elon Musk'ın suratı asık: Tesla satış sayısı belli oldu

Tesla'dan umduğunu bulamayan Elon Musk'ın yüzü gülmüyor! Tesla satış rakamları açıklandı! Tesla satış oranlarında düşüş yaşandı...

Tesla, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin satış verilerini paylaştı ve son iki yılın en kötü üç aylık performansını sergiledi. Şirketin yeni yılın ilk üç ayında toplamda 412 bin 376 adet Model Y ve Model 3 ürettiği rapor edildi. Ancak, bu üretilen araçlardan sadece 369 bin 783'ü müşterilere teslim edilebildi.

Tesla'nın diğer modellerinden ise toplamda 20 bin 995 adet üretildiği ve bunlardan 17 bin 27 tanesinin teslim edildiği belirtildi. Beklentileri karşılayamayan Tesla'nın, toplamda 477 bin teslimat yapılması öngörülüyordu.

TESLA SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ

Tesla Arazi Aracı Üretecek! - Yaşam Haberleri

Şirketin 2023'ün son çeyreğine kıyasla yüzde 20,1, bir önceki döneme göre ise yüzde 8,4 oranında bir düşüş yaşadığı ifade edildi. Bu performans düşüşü, 2022'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Tesla'nın finansal verileri ise 23 Nisan'da açıklanacak ve şirketin ne kadar zarar ettiği netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN