Tesla'nın rekor hız iddiasına Bugatti'den yanıt

Tesla'nın rekor hız iddiasına Bugatti'den yanıt

Tesla, Space X şirketlerinin ve sosyal medya platformu X'in sahibi iş insanı Elon Musk'ın uzun zamandır beklenen araba modeli Tesla Roadster'ın bir saniyeden kısa sürede 100 km hıza çıkma iddiasına Bugatti Ceo'sundan yanıt geldi.

Geçtiğimiz hafta Musk, eski adı Twitter olan X'te Tesla'nın yeni Roadster modeli için tasarım hedeflerini radikal bir şekilde artırdığını duyurmuştu. Hedefler arasında 0'dan 100 kmh'a bir saniyeden daha kısa sürede çıkmak vardı.
Bugatti Rimac'ın CEO'su Mate Rimac bu rakamların göz kamaştırıcı olsa da teknik olarak mümkün olduğunu belirtti. Rimac, Bugatti'nin yeni spor otomobili Chiron'un motorunun fotoğrafının altına Facebook'ta yapılan bir yoruma verdiği yanıtta "İticilerle bu mümkün" dedi. Rimac'ın kendi elektrikli spor otomobili Nevera, geçen yıl mevcut 0'dan100 kmh'a hızlanma rekorunu 1.71 saniyede kırdı.

Musk, Roadster'ın Rimac'ın rekorunu kırmak için nasıl donatılacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermedi ve sadece hızlanmanın "en basit kısmı" olduğunu söyledi. Tesla yayından önce yorum talebine yanıt vermedi.

2025 YILINDA SATIŞA ÇIKACAK

Tesla'nın ikinci nesil Roadster'ının üretim tasarımının tamamlandığını belirten Musk, şirketin aracı yıl sonuna kadar resmen tanıtmayı beklediğini de sözlerine ekledi. Tesla ilk üretim modellerini 2025 yılında sevk etmeye başlamayı hedefliyor.
Musk, "Bence tüm zamanların en akıllara durgunluk veren aracı olma şansına sahip" diye ekledi.

Tesla CEO'su ilk kez büyük vaatlerde bulunmuyor. Tesla, geçen yıl Cybertruck sürücülerinin menzili ve fiyat noktası da dahil olmak üzere birçok özelliğinin başlangıçta duyurulduğu gibi olmadığına dikkat çekmesinin ardından eleştirilere maruz kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN