TOGG'a bütçesi yetmeyenler bu yerli markaya yöneldi! Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili

TOGG'a bütçesi yetmeyenler bu yerli markaya yöneldi! Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili

TOGG'un ardından bir başka yerli elektrikli otomobil modeli piyasaya çıktı. Yerli otomobil markası, Türkiye'nin en ucuz elektrikli aracını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Yerli marka Yuki Amy, elektrikli otomobil üretimini Çin'de gerçekleştiriyor. Türkiye'de üretim fabrikası bulunmayan Yuki Amy otomobil markasının yönetim merkezi, Yuki Motor adıyla İstanbul'da bulunuyor. Yuki Motor'un sahibi ise iş insanı Eyüp Germi.

yerli-otomobil-yuki-amy-fiyati-ne-kadar-3.jpg

YUKİ AMY FİYATI NE KADAR?

Elektrikli küçük otomobiller 2 kapılı ve en fazla 3 kişilik olurken Yuki Amy, 4 kapılı olması ve 4 kişilik kapasitesiyle rakiplerinden ayrılıyor. Sıfır model Yuki Amy'nin satış fiyatı 300 bin TL olarak belirlendi.

yerli-otomobil-yuki-amy-fiyati-ne-kadar-4.jpg

YUKİ AMY ÖZELLİKLERİ NELER?

Otomobilde 3500W'lık bir motor yer alıyor. Bu motor 60V / 100AH'lık 5 aküden besleniyor. Bu sayede pil değişimi basit şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Yuki Amy'de hem eco, hem de spor modu yer alıyor. Eco modda maksimum hız saatte 43 km ile sınırlandırılırken, spor modda ise saatte 57 km hıza ulaşabiliyorsunuz.

yerli-otomobil-yuki-amy-fiyati-ne-kadar-1.jpg

Otomobilin menzili de yol, hava ve ağırlık durumuna göre 45 ile 60 km arasında değişiyor. Geri görüş kamerası, dijital gösterge, otomatik kapı camları, multimedya ekranı, ısıtma ve soğutma gibi özellikleri de bulunuyor.

yerli-otomobil-yuki-amy-fiyati-ne-kadar-5.jpg

YUKİ AMY ARAÇ SİGORTASI ZORUNLU MU?

Motor boyutundan ötürü motosiklet kategorisinde yer alan otomobilin MTV’si de bulunmuyor. Sigorta yaptırmak ise zorunlu.

yerli-otomobil-yuki-amy-fiyati-ne-kadar-2.jpg

ŞEHİR İÇİNDE DOLAŞIMA UYGUN

Eğer şehir içinde dolaşmak için az yakan bir otomobil arıyorsanız Yuki Amy, makul bir alternatif. Lakin bu aracın otobana çıkabilmek için azami sürate erişemediğini belirtelim.

yerli-otomobil-yuki-amy-fiyati-ne-kadar-6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN