Elinde doları olan yandı! İslam Memiş'ten pazartesi sabahı uyarısı geldi: Dolar sahiplerinin uykusu kaçtı

Elinde doları olan yandı! İslam Memiş'ten pazartesi sabahı uyarısı geldi: Dolar sahiplerinin uykusu kaçtı

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni kabinenin açıklanmasının ardından piyasalarda olumlu bir beklenti olduğunu belirtti. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasının ardından haftanın ilk iş günü için dolar, borsa ve altınla ilgili tahminlerini paylaştı. Memiş, piyasaların iyimser olacağını ve döviz kurlarında gerileme, altın ve gümüş fiyatlarında düşüş, borsada ise yükseliş beklediğini ifade etti.

Memiş, yüksek fiyatlardan alım yapan yatırımcılara yönelik olarak da "manipülasyon yapıyorlar, makasları açtılar" şeklinde uyarıda bulundu.

Özellikle borsa tarafında önerilerde bulunduğunu ve 4400 seviyesine geri çekilme yaşandığını, bu seviyeden giriş yapanlarla birlikte 6000 seviyesine kadar beklenmesi gerektiğini belirtti. Borsada 5000 seviyesine kadar yükselişler görüldüğünü ve Mehmet Şimşek'in etkisinin bu yükselişlerde olduğunu vurguladı.

Ayrıca, bu yıl borsa ve dövizin birlikte yükseleceği uyarısında bulunan Memiş, resmi kurla piyasalar arasındaki farkın kapanmış olduğunu söyledi.

İsimlerin açıklanması ve piyasaların beklentilerinin gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Memiş, özellikle Ömer Bolat'ın Ticaret Bakanlığı'na atanmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

"DÖVİZDE DÜŞÜŞ BEKLİYORUM"

Mehmet Şimşek'in açıklamalarına odaklanmanın önemli olduğunu ve faizler, kredi muslukları gibi konularda bilgilendirmeler yapacağını söyledi. Kısa vadede iyimserliklere kapılmamak gerektiğini vurgulayan Memiş, rehavete kapılmamak ve dövizle altınla borçlanmamak konusunda uyarıda bulundu.

Önümüzdeki hafta borsada yükselişler ve döviz kurlarında düşüşler beklediğini belirten Memiş, fırsatların geçici olduğunu ve önemli olanın orta ve uzun vadeli politikalar olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN