Bakanlık 478 maden sahasını ihaleye açtı: 75 tanesi deprem bölgesinde

Bakanlık 478 maden sahasını ihaleye açtı: 75 tanesi deprem bölgesinde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 478 adet maden sahasını ihaleye açtı. İhale listesine göre 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerinden etkilenen illerden Maraş’ta 29, Malatya’da 26, Adıyaman’da 24 adet toplam 75 adet alan ihaleye çıkarıldı. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te ihaleye açılan bölgedeki ormanlık alan tehlikeye girerken, Bergama’daki Hacıhamzalar ve Terzihaliler köylerini kapsayan alan ise UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 478 adet maden sahasını ihaleye açtı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki toplam 75 adet alan da ihaleye çıkarıldı.

Evrensel'in haberine göre, Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü (MAPEG) resmi internet sayfasında yayımladığı ihale listesine göre deprem bölgesi olan Maraş’ta 29, Malatya’da 26, Adıyaman’da 24 adet toplam 75 adet alan ihaleye çıkarıldı.

İHALEYE AÇILAN YERLER ARASINDA UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE OLANLAR DA VAR

İzmir Ödemiş'te ihaleye açılan bölgedeki ormanlık alan tehlikeye girerken, Bergama’daki Hacıhamzalar ve Terzihaliler köylerini kapsayan alan ise UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Ödemiş’te toplam 2 bin 618 hektarlık alanda açılmak istenen maden sahası, bölgedeki ormanlık alan başta olmak üzere tarım alanlarını tehdit ediyor. Açılmak istenen maden sahalarından biri Türkmen Yörük kültürü ile bilinen Horzum Köyü’nü de içine alıyor. Bir diğer maden sahası içinde kalan yer ise, Çobanlar Köyü. Bölgede meşe ağacı türleri, kestane, menengiç ve kızılçam ağaçları bulunuyor.

Bergama’daki Hacıhamzalar ve Terzihaliler köylerini içine alan bin 780 metrekarelik alan ihaleye açıldı. UNESCO Dünya Mirası listesine 2014 yılında giren, “Ekolojik hassas bölge” ilan edilen alanda endemik bitki türlerine fıstık çamlarına kapalı orman ve tarım arazilerine sahip. Bölgede faaliyetini sürdüren maden ocaklarına yenilerinin eklenmesi tarımla geçimini sağlayan köylüleri olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN