Türk tekstil devi iflas bayrağını salladı! Binlerce borsa yatırımcısına kötü haber... 27 yıllık firma böyle battı

Türk tekstil devi iflas bayrağını salladı! Binlerce borsa yatırımcısına kötü haber... 27 yıllık firma böyle battı

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri olumsuz yönde etkilemiş durumda. Özellikle ham madde fiyatlarındaki artış ve yaşanan tedarik sorunu şirketleri zor duruma sokarken peş peşe iflas haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen iflas haberi ise piyasaları altüst etmiş durumda. Türk tekstil devi iflas bayrağını salladı! Binlerce borsa yatırımcısına kötü haber. 27 yıllık firma battı. Yatırımcılar ne yapacağını şaşırdı.

Pandemi ile birlikte ortaya çıkan ekonomik kriz dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna krizi ve Orta Doğu'da süren İsrail-Filistin gerilimi küresel piyasalarda olumsuz etkilere neden olurken şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son haber ise iç piyasada tedirginliğe neden olmuş durumda. Harvard'a ders konusu olan 27 yıllık Türk tekstil devi iflas bayrağını çekti. Binlerce borsa yatırımcısına kötü haber... Dev firma apar topar kapatıldı. İşte iflas haberinin detayları...

TÜRK TEKSTİL DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Harvard'a ders konusu olan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi yaşanan ekonomik krize daha fazla dayanamadı ve iflas bayrağını çekti. İzmir ve Denizli merkezli kurulan firma, 27 yıldır düzenli olarak faaliyet gösteriyordu. Kuruluş ve Faaliyetler: EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, İzmir ve Denizli merkezli 99 tekstil şirketinin ortak dış ticaret yapması amacıyla kurulmuştu.

yeni-proje-2024-05-30t093610-199.jpg

27 YILLIK FİRMA KRİZE DAHA FAZLA DAYANAMADI...

İflas Nedeni: Ekonomik kriz, ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunları nedeniyle firma iflas bayrağını çekti. EGS Holding, geçmişte bir banka da kurmuştu. Ancak mali sorunlar nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından 2001 yılında EGS Bank’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmesine karar verildi.

yeni-proje-2024-05-30t093628-295.jpg

BİNLERCE BORSA YATIRIMCISI MAĞDUR OLDU

2000 yılında halka arz edilen EGS Holding’in borsa hisselerini alan yatırımcılar, şirketin mali sorunları ve iflası nedeniyle mağdur oldu. EGS Holding’in çok ortaklı yapısı nedeniyle TMSF ile EGS ortakları arasında uzun süren anlaşmazlıklar yaşandı. Gelen iflas haberi ile birlikte firmada çalışan binlerce çalışanın işten çıkarılacağı öğrenildi. Aynı zamanda borsa firmaya yatırım yapan vatandaşların ise mağdur olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN