Turkcell’den seçim gecesi bakıma girme kararı: Çalışanlar ofislere giremeyecek

Turkcell’den seçim gecesi bakıma girme kararı: Çalışanlar ofislere giremeyecek

Türkiye'nin merakla beklediği cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki gün kala GSM operatörü Turkcell, seçim gecesini de kapsayan 12-15 Mayıs tarihleri arasında alt yapı çalışmaları yapacağını açıkladı. İstanbul merkezindeki çalışanlarına mesaj gönderen şirket, belirtilen tarihler arasında çalışanların ofis ve plazalara giriş yapamayacağını da belirtti. Turkcell'den yapılan yeni açıklamada çalışmanın, kötü niyetli erişimlerin engellemesi amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine iki gün kala gazeteci GSM operatörü Turkcell tartışma yaratan bir karar aldı.

Turkcell, 12-15 Mayıs tarihleri arasında alt yapı çalışmaları yapılacağını ve bu nedenle İstanbul'daki plaza ve ofislere giriş yapılamayacağını duyurdu. Alt yapı çalışmalarının seçim gecesine denk gelmesi tartışmalara neden oldu.

Şirketin çalışanlara gönderdiği notu paylaşan gazeteci Alican Uludağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçim öncesi ilginç bir gelişme oldu. Turkcell yönetimi, İstanbul merkezindeki çalışanlarına mesaj atarak seçim gecesi "teknik altyapı çalışmaları" nedeniyle plaza ve ofislere girişlerin yapılmayacağını bildirdi. Üstelik çalışanlar, VPN ile de bilgisayarlara bağlanamayacak" ifadelerine yer verdi.

PLAZA VE OFİSLERE GİRİLEMEYECEK

Turkcell'in çalışanlarına gönderdiği notta şu ifadelere yer verildi:

Değerli arkadaşlar. 12 Mayıs Cuma akşamı 21.00'dan 15 Mayıs Pazartesi günü 06.00'ya kadar tüm plazalarımızda yapılacak olan teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle zorunlu haller dışında plaza ve ofislerimize giriş olmayacaktır. İlgili tarihlerde VPN bağlantısı da yapılamayacaktır.

fv6e2z-x0airoqe-copy.jpg

TURKCELL'DEN AÇIKLAMA

Turkcell'den ise çıkan haberler sonrasında bir açıklama geldi. Bahsi geçen çalışmanın, kötü niyetli erişimlerin engellemesini ve bilişim alt yapılarına yönelik güvenlik tedbirlerini alınması amacıyla yapılacağını ifade eden Turkcell'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kamuoyunun dikkatine,

Özellikle iletişim yoğunluğunun arttığı seçim gibi dönemlerde sağlıklı iletişim sağlanması ve iletişim altyapısının sürdürülebilirliği amacıyla önlemler alınması gerektiği hepimizin bildiği bir husustur.

Bugün sosyal medyaya yansıyan mesajın kaynağı, Turkcell çalışanlarına yönelik olarak yapılan şirket içi bilgilendirme notundan ibarettir.

Geçmiş yıllarda her seçim döneminde rutin olarak yapıldığı gibi bahsi geçen çalışma, Turkcell’in seçim günü tüm ülkeye sağlıklı ve kesintisiz iletişim hizmeti verebilmesi için teknik altyapının güçlendirilmesini, kötü niyetli erişimlerin engellemesini ve bilişim altyapılarına yönelik güvenlik tedbirlerini alınması gerekliliği amacıyla yapılmıştır.

Seçim gecesi görevli ve yetkili olmayan Turkcell çalışanlarının herhangi bir aksaklığa veya olumsuzluğa neden olmaması hedeflenmektedir.

Müşterilerimizi etkileyen herhangi bir durum söz konusu değildir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN