Türkiye'nin 69 yıllık firması çınar gibi çöktü! Sıra sıra fabrikaları vardı: İflas haberini duyan inanamadı

Türkiye'nin 69 yıllık firması çınar gibi çöktü! Sıra sıra fabrikaları vardı: İflas haberini duyan inanamadı

Türkiye’nin 69 yıllık firması çınar gibi çöktü. Ekonomik krizin içinde boğulan köklü firmanın iflas haberini duyan inanamadı. İşte detaylar…

Ekonomik krizin etkileri her geçen gün daha da belirginleşmeye devam ediyor. Şimdi de 69 yıldır İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara, Eskişehir ve Konya gibi illerde üretim yapan köklü firma iflas etti..

69 YILLIK SALTANAT YIKILDI

Türkiye’nin önde gelen kamyon üreticilerinden TOE, 1955 yılında kurularak üretime başlamıştı. 1960’da lisans anlaşması iptal edilen firma, Türk Otomotiv Endüstrileri A.Ş adıyla üretime devam etti. 1962 yılında %93,5 hissesini OYAK’ın satın aldığı firma, 1983 yılında ise Ziraat Bankası’na devredildi.

kamyon-devi-iflas-1.jpg

54 BİNİ AŞKIN ÜRETİM YAPTI

1963-1993 yılları arasında 54.496 adet motorlu taşıt üretimi yapan fabrikanın iflası, sektörde büyük bir endişeye yol açtı. Bu iflasın ardından Türkiye’nin en köklü kamyon üreticisi de sektörden çekilmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN