Türkiye'nin en büyük şirketi iflas bayrağını çekti! 5 fabrikada kepenkler indirildi. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Türkiye'nin en büyük şirketi iflas bayrağını çekti! 5 fabrikada kepenkler indirildi. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz iflas haberlerini peş peşe getirmekte. Ülkemizde de etkisini sürdüren ekonomik kriz döviz kurundaki artışla da iyice alevlendirdi. Gelen son dakika haberi ise piyasalarda şok etkisi yarattı. Türkiye'nin en büyük şirketi iflas bayrağını çekti! 5 fabrikada kepenkler indirildi. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Özellikle ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu şirketlerin elini kolunu bağladı. Bu süreçte peş peşe iflas haberleri gelirken yapılan son duyuru piyasalarda şok etkisi yaptı. Gaziantep ve Düzce Organize Sanayi Bölgelerinde toplam 5 fabrikada 150.000 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren dev şirket iflas etti. 5 fabrikada kepenkler indirildi. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞİRKETİ İFLAS ETTİ

Son dakika olarak yapılan duyuru piyasalarda şok etkisi yaptı. Gaziantep ve Düzce Organize Sanayi Bölgelerinde toplam 5 fabrikada 150.000 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük polyester elyaf üreticisi olan Gama Recycle, konkordato ilan etti.

yeni-proje-2024-03-31t101902-022.jpg

5 FABRİKADA KEPENKLER İNDİRİLDİ

Gama Recycle, aylık 3000 tonun üzerinde polyester elyaf üretim kapasitesine sahip ve Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm polyester fabrikası olarak biliniyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Gama, aynı zamanda geri dönüşüm sektöründe Ar-Ge Merkezi olan tek firmadır.

yeni-proje-2024-03-31t101915-987.jpg

BİNLERCE ÇALIŞAN KAPI DIŞARI EDİLDİ

İflas ile birlikte şirkette çalışan binlerce çalışanın kapı dışarı edileceği öğrenildi. Şirketin bu konuda nasıl adım atacağı ise merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN