Ülker 2024'ün ilk çeyreğinde güçlü büyümeyle 19,6 milyar ciroya ulaştı

Ülker 2024'ün ilk çeyreğinde güçlü büyümeyle 19,6 milyar ciroya ulaştı

Türkiye'nin gıda devi Ülker, 2024'ün ilk çeyreğinde 19,6 milyar TL ciro elde ederek büyümesini sürdürdü.

Türkiye'nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk çeyreğinde 19,6 milyar TL ciro elde ederek güçlü bir performans sergiledi. Şirketin hem Türkiye operasyonları hem de yurt dışı operasyonları büyümeye devam etti. Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı %68,5 olurken, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının payı %31,5 olarak gerçekleşti.

bbbasliksiz-4.jpg

"LİDERLİKLERİMİZİ SÜRDÜRME YOLUNDA İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYORUZ"

Ülker CEO'su Mete Buyurgan, şirketin Türkiye'de sektör liderliğini koruduğunu, Suudi Arabistan ve Mısır'da bisküvi pazarında lider, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde ise güçlü bir oyuncu olduğunu vurguladı. Buyurgan, Türkiye'nin McVitie's, Godiva, Jaffa Cakes gibi global markaların üretim üssü konumunda olduğunu ve ürünlerin dünyanın dört bir yanında "Made in Türkiye" etiketiyle tüketicilerle buluştuğunu belirtti.

bnbasliksiz-4.jpg

BÜYÜME STRATEJİSİ: İNOVASYON, DİJİTALLEŞME, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Ülker, Türkiye'yi daha güçlü bir üretim ve ihracat merkezi haline getirme hedefiyle global rekabette güç kazanmaya odaklanıyor. Şirket, sürdürülebilirlik çalışmalarına önem verirken, inovasyonu ürün yelpazesini geliştirmenin yanı sıra dijitalleşme, ürün tedariki ve dağıtım ağını güçlendirme gibi alanlarda da kullanıyor. Ülker, Türkiye'deki 9 ve yurt dışındaki 4 fabrikasıyla 2024'ün geri kalanında da güçlü performansını sürdürerek ekonomiye, çalışanlarına, tüketicilerine ve tüm paydaşlarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN