Ünlü elektrikli araç firması iflas için hazırlanıyor! Borsa yatırımcılarını uyardı

Ünlü elektrikli araç firması iflas için hazırlanıyor! Borsa yatırımcılarını uyardı

Ünlü elektrikli otomobil firması iflas için hazırlanıyor! Borsa yatırımcılarına ise uyarı gecikmedi! Hisse fiyatları düşüşte...

Elektrikli araç üreticisi Faraday Future, mevcut piyasa koşulları ve finansman seviyeleri nedeniyle 2024 üretim hedefini geri çekti ve Pazartesi günü iflas başvurusunda bulunabileceği konusunda bir uyarı yayınladı. Bu açıklamanın ardından şirketin hisseleri %50'den fazla değer kaybetti.

ÜRETİM HEDEFİNDE DEĞİŞİKLİK VE FİNANSMAN ARAYIŞI

Faraday Future shows off electric FFZERO1 Concept

Kasım ayında Faraday Future, 2024 yılında yaklaşık 1.000 araç üretmeyi planladığını duyurmuştu. Ancak, şirket büyümeyi desteklemek için ek stratejik yatırımcılar aradığını ve finansmana olan bağımlılığını azaltmak amacıyla ekipman ve fikri mülkiyet teminatlı finansman arayışına girdiğini açıkladı. Faraday Future, bu hedefleri gerçekleştirebilmek için yeni yatırımcılarla işbirliği yapmayı planlıyor.

HİSSELERİN BORSADAN ÇIKARILMA RİSKİ

Desperate for cash, Tesla competitor Faraday Future scales back plans yet again - Los Angeles Times

Faraday Future, Mart 31’de sona eren çeyreklik raporunu zamanında dosyalayamadığı için hisselerinin borsadan çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Nasdaq kuralları uyarınca bu durum, şirketin listeden çıkarılmasına yol açabilir. Bu gelişme, şirketin finansal zorluklarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

NAKİT SIKINTISI VE TEDARİK ZİNCİRİ SORUNLARI

Faraday Future's FF91 launch: A stumbling start for the new king of electric cars

Yüksek faiz oranları ve artan enflasyon, elektrikli araç sektöründe talep düşüşüne neden oldu. Faraday Future da bu durumdan etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Şirket, nakit sıkıntısı ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. 31 Aralık 2022’de 17 milyon dolar olan nakit bakiyesi, 23 Mayıs 2023 itibariyle 5 milyon dolara düştü. Bu durum, şirketin finansal açıdan ciddi sıkıntılar yaşadığını ortaya koyuyor.

faraday.jpg

2014 yılında kurulan Faraday Future, elektrikli araç geliştirmeye odaklanan bir Amerikan startup teknoloji şirketidir. Merkezi Los Angeles, California’da bulunan şirket, 2023 yılında araç üretimine başladı ve bu araçları Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de pazarlamaya başladı. Şirket, elektrikli araç teknolojisini geliştirmeye ve ortak bir akıllı mobilite ekosistemi yaratmaya odaklanıyor.

HİSSE DEĞERİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Faraday Future hisseleri, 29 Mayıs 2024 itibariyle 0,4442 dolara gerileyerek %62,03 oranında değer kaybetti. Nasdaq Borsası'ndan çıkarılma olasılığıyla karşı karşıya olan şirket, 21 Mayıs 2024 tarihinde, 31 Mart 2024’te sona eren üç aylık döneme ilişkin raporun sunulmasındaki gecikme nedeniyle bir bildirim aldı. Faraday Future, elektrikli araç pazarında bir öncü olarak konumlanmasına rağmen, mali kayıplar ve ek finansman sağlama ihtiyacı gibi zorluklarla mücadele ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN