Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti! 50 mağazasına kepenk vuruldu: Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti! 50 mağazasına kepenk vuruldu: Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Dünya genelinde etkisini sürdüren ekonomik kriz şirketlerin elini kolunu bağlamış durumda. Özellikle ülkemizde döviz kurundaki artış krizi daha da körüklerken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber piyasaları altüst etti. Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti! Onlarca mağazasına kepenk vuruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Pandemiden sonra etkisini gösteren ekonomik kriz derin bir şekilde etkilerini göstermeye devam ediyor. Avrupa'da süren Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Filistin gerilimi krizi daha da derinleştirdi. Ham madde fiyatlarındaki artış sonrası peş peşe iflas haberleri gelirken yapılan son duyuru herkesi şoke etti. Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti! Onlarca mağazasına kepenk vuruldu.

ÜNLÜ GİYİM DEVİ İFLAS ETTİ

Almanya'da faaliyet gösteren ve erkek giyimde öncü rol oynayan Wormland, resmen iflas etti. Bu karar şimdiden piyasalarda sert etkiler yaptı. Artı49'da yer alan bilgilere göre, Wormland, 5 gün önce Hannover’deki İflas Mahkemesi’ne başvurdu.

yeni-proje-2024-04-06t121800-496.jpg

50 MAĞAZASI APAR TOPAR KAPATILDI! ÇALIŞANLAR İŞSİZ KALDI

Şirketin yönetimi, iflasın nedenlerini şöyle açıkladı: Enflasyonun yükselmesi, tüketicilerin alım gücünün azalması, kira, enerji, lojistik ve personel giderlerinin artması. Şirket, 2023 yılında satışlarını artırmış olmasına rağmen, maliyetleri karşılamakta zorlandı.

yeni-proje-2024-04-06t121740-586.jpg

Wormland, Almanya’nın 10 farklı şehrinde 12 mağazaya sahipti. Bunlar Berlin, Bochum, Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Münih, Nürnberg ve Oberhausen’de bulunuyordu. Mağazalarda çalışan 400 kişi, iflas sürecinde Federal İş Kurumu’ndan maaş alacak. Gelen haber sonrası binlerce çalışanın işten çıkarılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN