Vatandaş ‘Pahalı’ buldu, valilik harekete geçti! Orada ekmek zammı iptal edildi: Eski fiyattan satış devam edecek

Vatandaş ‘Pahalı’ buldu, valilik harekete geçti! Orada ekmek zammı iptal edildi: Eski fiyattan satış devam edecek

O ilde zamlanan ekmek fiyatlarını vatandaş pahalı bulunca, valilik harekete geçti. Vatandaşın sesine kulak veren valiliğin aldığı karar kapsamında ekmekte eski fiyattan satış devam edecek…

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 31 Mart tarihi itibari ile ekmeğin 10 TL’den satılacağını duyurmuştu. Vatandaşın bu fiyatı pahalı bulması üzerine, talepleri haklı bulan valilik ise yeni kararı açıkladı…

EKMEK FİYATLARINA ZAM YOK!

Edirne Valiliği pahalı ekmek haberleri ve vatandaşın yoğun talebi üzerine ekmek fiyatlarının geri indirildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, meslek odalarınca üretimi yapılan mal ve hizmetlerin fiyatlarının düzenlenmesine dair yönetmeliklere atıfta bulunarak, ilgili odalar tarafından alınan kararın Ticaret Bakanlığı’na yollanması ve sonrasında valiliğe bildirilmesi gerektiği fakat şuan için valiliğe yeni bir fiyat tarifesi gönderilmediği belirtildi.

edirne-ekmek-1.jpg

Edirne’de hala geçerli olan halk tipi ekmek kilogram fiyatının 37,50 TL olduğu ve 1 tane 200 gram ekmeğin 7,50 TL olarak satışının yapıldığı belirtilen bilgilendirmede, şuan ki fiyat tarifi dışında bir fiyat tarifesinin valiliğe ulaştırılması durumunda ise mevzuatın verdiği yetki kapsamında hareket edileceği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN