Yabancılara konut satışında o il başı çekti! En çok alan millet ise onlar oldu: Bakın toplam kaç konut satılmış!

Yabancılara konut satışında o il başı çekti! En çok alan millet ise onlar oldu: Bakın toplam kaç konut satılmış!

Yabancılara konut satışı yüzde 27 geriledi. Antalya'nın başı çektiği yabancılara konut satışı oranında İstanbul ve Mersin de ikinci ve üçüncü sırada geldi. En çok konut alan yabancı uyruklular ise bakın kim oldu...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 senesi Şubat ayı sonundan itibaren Türkiye genelinde konut satış ve yabancılara konut satış verilerini açıkladı.

Şubat ayı konut satış rakamları açıklandı. Yabancılara konut satışında şubat ayı rakamları bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu.

Şubat ayında yabancılara konut satışının genel toplamdaki payı 4,2 olarak açıklandı.

ANTALYA, İSTANBUL, MERSİN...

Yabancılara konut satışında ilk sırada 1261 konutla Antalya yer aldı. Antalya'yı ona çok yakın bir rakamla İstanbul izledi. 1133 konut satışıyla İstanbul ikinci olurken 225 konut satışıyla Mersin üçüncü sırada yer aldı.

russ.jpg

RUSLAR AÇIK ARA FARKLA İLK SIRADA

2022'nin şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna çatışmasının etkisiyle her iki ülkeden de göç alan Antalya'da Rusların konut satışlarına talebinin devam ettiği görülüyor.

Rusların çoğu Antalya'dan konut satın alıyor.

Şubat ayında ülke genelinde 1183 konut alan Ruslar, 2023'ün ilk 2 ayında ise 2 bin 740 evle öteki ülke vatandaşlarına göre açık ara farkla ilk sıraya çıktı. 2023'ün Ocak-Şubat aylarında Ruslara konut satışı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 177 gibi rekor bir yükseliş gösterdi.

evvv.jpg

DÜŞÜŞ ORANI YÜKSELİYOR

Ocak-şubat arası yabancılara konut satışı oranlarına bakıldığında geçen senenin aynı aylarına göre yüzde 14,4 düşüşle toplam 7 bin 511 konut satışı gerçekleşti. Şubat ayında bu düşüş oranı iyice yükselerek yüzde 27'yi buluyor.

Ocak-şubat aylarında yabancılara konut satışında Antalya, 2023'ün ilk iki ayında toplam 2 bin 853 konutla yabancılara en çok konut satışı yapılan şehir oldu. Antalya'da geçen senenin aynı dönemine nazaran yabancılara konut satışındaki yükseliş yüzde 41,7 oldu.

İkinci sıradaki İstanbul'da ise 2 ayda, geçen senenin aynı ayına yüzde 32,6 gerileme ile toplam 2 bin 513 konut satışı yapıldı.

GEÇEN SENENİN DE BİRİNCİSİ

Ruslar 2022 senesinde de Türkiye'de en çok konut alan ülke vatandaşları olmuştu. 16 bin 312 evle, 5 bin 379 evin satıldığı bir evvelki seneye göre de yüzde 203 seviyesinde rekor artış kaydetmişti.

İRANLI VE IRAKLILAR DA KONUT ALMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde konut satışında Rusya Federasyonu vatandaşlarını 446 konutla İranlılar, 173 konutla Iraklılar, 142 konutla Ukrayna vatandaşları izliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN