Yarım asırdır Türkiye’nin en büyük oteliydi… İflas listesinde onunda adı var! Ünlü oyuncunun damadı iflas etti

Yarım asırdır Türkiye’nin en büyük oteliydi… İflas listesinde onunda adı var! Ünlü oyuncunun damadı iflas  etti

1950 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük otelleri arasında yer alan O şirket 75 yıllık sürenin ardından iflas listesine adını yazdırdı. Türkiye'nin Turizm devleri arasında yer alan 5 yıldızlı otel zinciri kötü haberi duyurdu. Ünlü oyuncunun damadı iflas etti.

Türkiye'de turizm sektörünün nabzını tutan Alkoçlar Oteller Grubu, 75 yıllık sürecin ardından sektöre ve daha ediyor. Yaz aylarında geceliyim kişi başı on binlerce TL'yi bulan ünlü Otel zinciri mahkeme kararıyla iflasını açıkladı. 5 yıldızlı otelin başında ise ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar yer alıyor. Türkiye'de ekonomik kriz her alanda etkisini gösterirken Turizm sektörü de etkilenenler arasında yer alıyor. Turistik lokasyonlarda döviz artışları gerekçe gösterilerek oda fiyatları gecelik 10.000 TL'ye ulaştı. Yüksek fiyatlara rağmen 2022 yılında başlayan pandemi çok sayıda şirketi alt üst ederken 75 yıldır turizmin kalbini tutan Alkoçlar Oteller Grubu, iflas etmemek için uzun bir mücadele verdi.

İFLAS KARARINI AÇIKLADI

Mali krizler nedeniyle konkordato talebinde bulunan şirket hakkında mahkeme 4 Nisan tarihi itibariyle iflas kararı verdi. İflas kararının açıklanması ile birlikte şirketin tasfiyesine başlanırken 1950 yılında kurulmuş olan Alkoçlar Otelcilik bünyesinde Bursa Uludağ, Bodrum ve Antalya şehirlerinde olmak üzere 10'dan fazla otel yer alıyordu.

otel-zinciri.jpg

Otellerin neredeyse tamamı 5 yıldızdan oluşurken otel zincirinin başında yer alan isim ise yakından tanınan ünlü bir ismin damadı çıktı. Alkoçlar Oteller Grubu’nun başında Sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar yer alıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN