'Yaşat Fondu' destek toplantısı yapıldı

'Yaşat Fondu' destek toplantısı yapıldı

Azerbaycan Diaspora komitesinin ‘Yaşat Fondu’na destek maratonu kapsamında, TADİV, Azerbaycan Evi’nin ev sahipliğinde geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Toplantıya başkanlık yapan TADİV Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar “Maneviyat bizi ayakta tutuyor. Birlikte olduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz sürece kimsenin gücü bize yetemez. Bir olacağız diri olacağız” dedi.

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Azerbaycan Evi’nin ev sahipliğinde Azerbaycan Diaspora komitesinin “Yaşat Fonduna” destek kapsamında 24 Mayıs’ta geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Toplantıya 24.dönem Ak Parti İstanbul milletvekili, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, TADİV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Safi; TADİV Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Salduz; OMSA GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Şaşmaz; KÖK MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kılıç; Özel Okmeydanı Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Saltuk Buğrahan Budak katıldı.

Prof. Dr. Aygün Attar Toplantıya katılanlara teşekkür ederek “Buraya kadar uzak yollardan gelmeniz çok kıymetli, çok değerli” dedi. Maneviyatın önemine değinen Attar “ Biz manevi duygularımızla ayaktayız. Birlikte olduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz sürece kimsenin gücü bize yetemez. Azerbaycan Türkiye birlikte daha güçlü daha yenilmezdir” şeklinde konuştu. Yaşat Fondu’na yapılan bağışların, sisteminden bahseden TADİV Başkanı Attar, çevirim içi (online) yapılan bağışlar hakkında bilgi vererek “ Bağışların hangi aileye ulaştığını, takip sistemi yapıldığını ve ulaşıp ulaşmadığını görmenin mümkün olduğunu” belirtti.

b1.jpg

Toplantıda, yapılan bağışlar video konferansla, diaspora bakanlığına bildirildi. Bağış yapan hayırseverlerin listesi ise ayrıntılı olarak paylaşıldı. Beklenenden fazla bağış yapanların olması ayrıca sevindiriciydi.

Katılımcılardan TADİV Yön. Kurulu Üyesi Kamil Salduz “Devletimiz çok güçlü, itibarlı ve bölgede sözü geçiyor. İnşallah diğer Türk devletleriyle birlikte daha da güçleneceğiz” dedi. Salduz yapılan yardımların maddiyattan çok manevi açıdan önemli olduğunun altını çizdi.

24.dönem Ak Parti İstanbul milletvekili, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, TADİV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Safi, Azerbaycan’ın verdiği mücadele her şeyden önce kendi mücadelesidir diyerek, “ bu Azerbaycan’ın kutsal mücadelesidir. Her türlü bedel ödeyerek işgal edilmiş toprakları geri aldı, dedi. Vakfımız bu anlamda kutsal bir faaliyet içerisinde, güzel bir iş yapıyor” diye konuştu. “Bu fonla Azerbaycan’da şehit ve gazilerimize bir damla olsun manevi destek vermiş olacağız” diyen Safi, ”Coğrafyamıza sahip çıkacağız. Geleceği birlikte inşa edeceğiz. Sosyal kültürel çalışmaları başarıyla devam ettireceğiz” dedi.

bb1.jpg

KÖK MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kılıç “Çok sayıda belgesel çektiğini belirterek, Tarihe not düştük. Bundan böylede not düşmeye devam edeceğiz, Azerbaycan’da da belgeseller çekmek istediğini” belirterek, Azerbaycan konusunda her zaman her şeye hazır olduklarını dile getirdi.

Bursa’da köy çocuklarına oyuncak dağıtan OMSA GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Şaşmaz, aynı faaliyeti Azerbaycan’da da yapmak istediklerini belirterek, Azerbaycan için yapamayacağımız yok” dedi. İyilik yapmak bulaşıcıdır açıklamasını yapan Şaşmaz, “Uzak duranları teşvik etmek lazım. Mutluluğa ortak olmak gerek” şeklinde konuştu.

İstanbul Özel Okmeydanı Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Saltuk Buğrahan Budak, “Yaşat Fondu’nun faaliyetini duyunca, Ankara’ya TADİV’e hiç sorgulamadan geldik, biz Karabağ ve Azerbaycan aşkıyla büyüdük” diye konuştu. Her konuda yardım ve destek için hazır olduğunun altını çizen Budak, Kalbimiz Azerbaycan ve Türkiye için atıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN