Yılda 150 bin üretim yapılacak! Elektriklinin en ucuz hali: Seri üretime resmen geçiyor

Yılda 150 bin üretim yapılacak! Elektriklinin en ucuz hali: Seri üretime resmen geçiyor

Elektrikli otomobil almak için uygun fiyatlı fırsat bekleyenlere müjdeli haber geldi. Türkiye’nin en ucuz elektriklisi seri üretime geçiyor. Yılda 150 bin üretim yapılacak. İşte, elektriklinin en ucuz hali olan o model…

Artan fiyatlar karşısında vatandaşın uygun fiyatlı otomobil arayışı devam ederken, arayışta olanları sevindirecek haber geldi. Türkiye’deki en ucuz elektrikli otomobiller arasında yer alan Leapmotor T03’ün üretimi Polonya’da başladı.

2023 yılında 1,5 milyar avro değerinde yatırımla Leapmotor’dan %21’lik hisse satın alan otomotiv devi Stellantis, Çin merkezli şirketin Avrupa pazarına girişini hızlandırmak için çalışıyor.

stellentis-t03-1.jpg

O TARİHE KADAR ÜRETİM BAŞLAMIŞ OLACAK

Reuters’ın aktardığına göre, T03 modeli, Stellantis’in sahip olduğu Polonya tesislerinde Haziran ayı sonuna kadar üretime başlamış olacak. Tesislerde, Fiat 500, 600, Jeep Avenger gibi gözde modellerin de üretimi yapılıyor. Fakat, ilk aşamada yarı demonte (SKD) üretim yapılacağından Türkiye’ye Çin yerine Avrupa menşeli olarak ithalat yapılması çok mümkün gibi durmuyor.

Stellantis, Leapmotor’un geniş kapsamlı Avrupa üretim operasyonunu ise İtalya’nın Turin kentinde bulunan tesisinde gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Öyle ki yılda 150 bin araç üretim kapasitesi hedeflenmekte.

stellentis-t03-2.jpg

Söz konusu adımla, Leapmotor’un Avrupa pazarındaki varlığını güçlendirmenin yanı sıra Stellantis’in elektrikli araç segmentindeki portföyünü genişletmek de amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN