Yüksek fatura derdine son! Bu yöntemi uygulayanların parası cebine kalıyor! Faturalarınız yarıya düşecek

Yüksek fatura derdine son! Bu yöntemi uygulayanların parası cebine kalıyor! Faturalarınız yarıya düşecek

Faturasını düşürmek isteyen vatandaşlar farklı çözüm yolları ararken uzmanlar da konu hakkındaki detayları paylaşıyor. Bu yöntemleri dikkat edenlerin elektrik faturaları da yarı yarıya düşecek. İşte elektrik faturasını düşürmenin yolları…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)tarafından alınan son bilgiler doğrultusunda orta ve büyük ölçekteki işletmelerin elektrik faturaları için serbest piyasada takas fiyatı üzerinden ödeme imkanı sunulacağı duyuruldu. Bu sistemi doğru kullanan tüketicilerin elektrik faturalarında ise ciddi bir fark yaşanacak. Elektrik tedarik anlaşmaları kapsamında saatlik fiyatlar dikkate alınmaktadır. Bu kapsamda tedarik anlaşmaları için belirlenen saatlik fiyatların dikkate alınarak kullanım sağlanması ciddi farklar ortaya çıkarıyor. İşte elektrik faturasını düşürmenin yolları…


BU YÖNTEMİ UYGULAYANIN PARASI CEBİNE KALIYOR


Orta ve büyük ölçekli işletmelerde ve sanayi kuruluşlarında elektrik fiyatı arz talep durumuna göre belirlenir. Bu kapsamda oluşan referans elektrik enerjisi fiyatı ise piyasada takas fiyat olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmalar kapsamında birçok şirket için izin günü olan pazar günü elektrik birim fiyatının kilovatsaat başına 2,314 TL olduğu açıklandı.

elektrik-1.jpg

Elektrik fiyatlarının en pahalı olduğu günler ise Pazartesi ve Salı günü olarak belirtildi. Belirlenen fiyatlar kapsamında elektrik fiyatlarının en ucuz olduğu gün ise Perşembe günü olarak kayıtlara geçti. Tüm bunların yanı sıra elektrik tüketim fiyatları için belirlenen saat aralıkları da oldukça önemli bir yere sahiptir. Gün içerisinde elektrik tüketiminin en yüksek olduğu saat aralığı 17:00 - 21:00 arası olurken en düşük saat aralığı ise 01:00 - 07:00 olarak görülmektedir.

elektrik-fatura.jpg

Elektrik faturalarında düşüş sağlamak isteyen vatandaşların öğlen 12:00 - 13:00 aralığında kullanmaları durumunda faturalarda da ciddi bir fark yaşanacağı belirtirdi. Türkiye'de piyasa takas fiyatı 'merit order' adı verilen bir yöntem ile belirlenmektedir. Bu yöntem ile ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi bir gün öncesinden tahmin edilerek çalıştırılır. Tüketimin artması durumunda ise santraller sıra ile devreye alınır ve tüketim düşük devreden gerçekleştirilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN