Yüzlerce Ferrari'nin yarıştığı 1000 Miglia'da Türk çift 16. oldu!

1000 Miglia'ya eşlik eden Ferrari Tribute'da ilk gün sona erdi. Liderlik koltuğuna 2021 model bir Ferrari F8 Spider otururken, katılımcı listesinde 2 Türk yer alması da dikkatlerden kaçmadı. Türk pilot Hakkı Yıldız ve co-pilotu Burcu Yıldız, 123 katılımcı arasında Ferrari’nin en yeni V12 amiral gemisi 12Cilindri ile ilk günün sonunda 16. oldu!

BARAN BEKİ

1000 Miglia'nın tarihi konvoyuna modern bir selam duruşu niteliğindeki Ferrari Tribute 1000 Miglia, bu yıl da nefes kesen ilk gününü tamamladı. "Dünyanın en güzel yarışı"nın efsanevi rotasını takip eden ancak klasik otomobillerden hemen önce start alan yüzden fazla Ferrari, Maranello'nun dünden bugüne uzanan mirasını İtalya'nın yollarına taşıdı. Bu özel konvoy, V8 ve V12 motorlarından çıkan senfoniyle geçilen her kasabada ve şehirde büyük bir hayranlıkla karşılandı.

1000-miglia-ferrari-lider-tablosu.png

İLK ETAP BİTTİ, LİDERLİK MÜCADELESİ KIZIŞTI

Bu özel etkinlikte Ferrari sahipleri, Brescia'dan başlayan ve San Lazzaro di Savena'da (Bologna) son bulan ilk etabı tamamladı. Gün sonunda açıklanan resmi sonuçlara göre ilk günün lideri, Roland Hotz ve Giordano Mozzi ikilisinin kullandığı 2021 model bir Ferrari F8 Spider oldu. İkincilik koltuğunda Celestino ve Antonio Sangiovanni ekibinin kullandığı 2024 model bir Ferrari 812 GTS yer aldı. Podyumun üçüncü basamağını ise Fabio Vergamini ve Anna Maria Fabrizi'nin 2017 model Ferrari 488 GTB'si tamamladı.

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrari12cilindri.png
Bir başka Ferrari 12Cilindri, 636 numarasıyla

TÜRK ÇİFTTEN GÜÇLÜ BAŞLANGIÇ: 16. SIRA!

Dünyanın dört bir yanından gelen Ferrari tutkunlarının buluştuğu bu prestijli etkinlikte, 635 kapı numarasıyla yarışan Hakkı Yıldız ve Burcu Yıldız çiftinin elde ettiği sonuç dikkat çekti. Türk ekip, Ferrari’nin henüz tanıttığı ve yaklaşık 500.000 Euro'luk başlangıç etiketine sahip en yeni V12 amiral gemisi Ferrari 12Cilindri ile ilk günü genel klasmanda 16. sırada tamamlayarak çok önemli bir başarıya imza attı. Bu sonuç, çifti aynı zamanda yarışan 9 adet 12Cilindri arasında da en iyi dereceyi elde eden ekip yaptı.

Ferrari 12Cilindri öyle rastgele gidip alabileceğiniz bir otomobil değil. Bu sebeple fiyatı, konfigürasyona, alındığı ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Kamuya açıklanmış standart bir fiyat bulunmuyor.

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrari-sp3-daytona.png
Ferrari Daytona SP3

YILDIZLAR GEÇİDİ: BİR MÜZEDEN FAZLASI

Liderlik mücadelesi kadar dikkat çeken bir diğer unsur ise konvoyun kendisiydi. Adeta tekerlekli bir Ferrari müzesini andıran katılımcı listesi, markanın ikonik modelleriyle doluydu. Enzo Ferrari'nin kişisel olarak onayladığı son süper otomobil olan ve turbo çağının en saf temsilcisi kabul edilen 1992 model Ferrari F40, yollardaki varlığıyla bile heyecan yarattı.

Onun yanı sıra, markanın kurucusunun adını taşıyan ve bir F1 otomobilinin teknolojisini yollara indiren Enzo Ferrari, 80'lerin unutulmaz poster yüzü Testarossa ve markanın en yeni "Icona" serisi üyesi olan, sadece 599 adet üretilen Daytona SP3 gibi modeller de ilk etabı başarıyla tamamlayanlar arasındaydı.

Ferrari Tribute konvoyu, önümüzdeki dört gün boyunca Roma'ya, ardından Adriyatik kıyısındaki Cervia-Milano Marittima'ya ve son olarak Parma üzerinden tekrar Brescia'ya uzanan yolculuğuna devam edecek.

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrarif40.png

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrariler.png

1000-miglia-ferrari-tribute-klasik-ferrariler.png

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrari-f8.png

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrari-f430.png

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrari-f40.png

1000-miglia-ferrari-tribute-ferrari-12-cilindri.png

1000-miglia-ferrari-tribute-3.png

1000-miglia-ferrari-tribute-2.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN