En şiddetli depremde bile hasta ağırlayacak

En şiddetli depremde bile hasta ağırlayacak

İstanbul’u sağlıkta yeni bir çağa taşıyacak Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bitimine artık sadece 1 yıl kaldı. Tamamlandığında dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak yapıda operasyonel faaliyetler şiddetli depremler sırasında bile durmayacak.

DENİZHAN ERKOÇ/İSTANBUL

Sağlık yatırımında Türkiye’nin en önemli oyuncularından Rönesans’ın Japonya’nın en büyük yatırım şirketlerinden Sojitz ile 33 ay gibi rekor bir sürede tamamlayacağı Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bitmesine artık sadece 1 yıl kaldı.  Kamu Özel İş Birliği modeliyle yapılan, 2 bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye hazırlanan hastane, 1 milyon metrekarenin üzerinde alanıyla, sadece İstanbul’un değil, tüm bölgenin sağlık ihtiyaçlarına çözüm olmayı hedefliyor. Bu önemli projeyle ilgili detaylı bilgi veren Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, “Projemizin büyük kısmını tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak Başakşehir Şehir Hastanesi, güvenli ve ileri teknolojiye sahip sağlık hizmetlerini herkesle buluşturmaya hazırlanıyor. 2020’de inşaatının tamamlanmasıyla bu hastane İstanbul’un bölgenin sağlık başkenti haline gelmesinde ve sağlık turizminde önemli rol oynayacak” dedi. 

Hastanenin en önemli özellikleri arasında ise deprem riski altında bulunan İstanbul’un ihtiyaçlarına göre inşa edilmiş olması geliyor. Yapıların deprem yüklerini aktarmada en etkili teknoloji kabul edilen sismik izolatör teknolojisi ile donatılacak olan hastanede, en şiddetli depremler sırasında ve sonrasında dahi tüm operasyonel faaliyetler aksama olmadan yerine getirebilecek. Son teknoloji ürünü olan 3 yönlü sarkaç tipi 2 bin 68 adet sismik izolatör üzerine inşa edilen hastane, tamamlandığında dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası unvanını da alacak. 

- 2 bin 68 sismik izolatör

-  2.682 yatak kapasitesi

- Günlük 32 bin 700 hastaya hizmet

- 1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı

- 10 bin kişiye kalıcı istihdam

2020’YE KADAR 4.3 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Rönesans Holding, Türkiye’yi çok sayıda modern hastaneye kavuşturacak PPP projeleri kapsamında çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Şirket Adana, Yozgat ve Elazığ’ın ardından Bursa ve Başakşehir Şehir Hastanesi ile sağlık alanında toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Rönesans ayrıca kamu-özel işbirliği modeli kapsamında 2020 yılına kadar 4.3 milyar dolarlık yatırımla toplamda 3.2 milyon metrekare büyüklüğünde sağlık kompleksleri inşa etmiş olacak. 

19-07/06/d.jpg
Kamil Yanıkömeroğlu

RUSYA’YA DA 15 HASTANE YAPACAKLAR

Türkiye’de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmelerinden elde edilen tecrübeyi yurtdışına da taşıyacaklarını belirten Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Yanıkömeroğlu “Rönesans olarak Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile yaptığımız anlaşma kapsamında, Rusya’nın farklı bölgelerinde, üniversite bünyelerinde kurulacak 15 adet eğitim ve araştırma hastanelerini kapsayan ortak bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN