Endonezya'daki sel felaketinde ölü sayısı 16'ya yükseldi

Endonezya'daki sel felaketinde ölü sayısı 16'ya yükseldi

Endonezya'da, şiddetli yağışların yol açtığı selin etkili olduğu Güney Sulawesi eyaletinde 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu. Böylelikle hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi, 23 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Makassar Arama Kurtarma Ajansı Başkanı Mustari, yaptığı açıklamada, selin etkili olduğu eyalete bağlı Kuzey Luwu bölgesinde 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla ölü sayısının 16’ya ulaştığını belirtti.

Dün 46 olarak açıklanan kayıp sayısının 23 olarak revize edildiği bilgisini paylaşan Mustari, sel felaketinde 10 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yetkililer, selin 4 binden fazla kişiyi olumsuz etkilediği bölgede kayıpları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Başkent Cakarta ile Depok, Bekasi ve Tangerang kentlerinin yanı sıra Bogor ve Lebak bölgesinde yılbaşı gecesi etkili olan yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda 60’tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN