Engin Özkoç kimdir ve nerelidir? CHP'li Engin Özkoç Erdoğan için ne dedi? 1 milyonluk tazminat davası

Engin Özkoç kimdir ve nerelidir? CHP'li Engin Özkoç Erdoğan için ne dedi? 1 milyonluk tazminat davası

Meclis’te AK Parti ve CHP’li vekillerin birbirine girdiği, tekmelerin havada uçuştuğu kavganın başlamasına neden olan CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerinin ardından son dakika gelişmesi yaşandı. Erdoğan, Özkoç’a 1 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Peki Engin Özkoç kimdir, nerelidir? Erdoğan’a ne dedi? İşte detaylar…

Meclis’te İdlib konusu görüşülürken, CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan için sarf ettiği sözler, AK Partilileri hareketlendirdi, iki grup arasında büyük kavga çıktı. Meclis’teki kavganın görüntüleri de gündem oldu. Peki milletvekilleri neden kavga etti? CHP’li Engin Özkoç Erdoğan’la ilgili ne dedi? Tüm detaylar karar.com’da…

CHP’Lİ ENGİN ÖZKOÇ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN NE DEDİ?

Meclis'teki kavga esnasında darbe alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un kafasında şişlikler ve kızarıklar oluştuğu görüldü. TBMM’de konuşan Özkoç, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu2na yönelik

ÖZKOÇ ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE YANIT VERMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Kılıçdaroğlu Esed’in Suriye’de İsrail’in Filistin’de hayata geçirmeye çalıştığı insansızlaştırma politikasına destek veren bir yerde durmakta. Türkiye’nin buradaki mücadelesini sürekli fitne ile yalanla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir” sözlerine cevap veren Özkoç, “Bizim şehitlerimize, ‘kelle' diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size; Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir” ifadelerini kullanmıştı.

Yapılan bu açıklamaların ardından Özkoç, Meclis’teki genel oturum esnasında konuşma yaparken, bazı AK Partili vekiller kürsüye yönelerek Özkoç’a laf atmaya ve fiziki müdahalede bulunmaya başladı. Araya giren vekillerin de kavgayı bastıramamasının ardından Meclis’te yumruklar konuşmuş, tekmeler havada uçmuştu. Bu gelişmenin ardından oturuma da ara verilmişti.

Yumruklu kavganın ardından çekilen fotoğraflarda CHP’li Engin Özkoç’un başında kızarıklık olduğu görüldü.

Fotoğraf: Sözcü – Zekeriya Albayrak

ANADOLU AJANSI’NA SİTEM

Twitter’dan açıklama yapan Özkoç, milletin vergileriyle beslenen Anadolu Ajansı’nın saatlerdir Meclis’te yaptığı konuşmayı yayınlamadığından dert yanarak, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na hakaretleri yayınladığını anımsatarak, halkın haber alma özgürlüğünün engellenemeyeceğini söyledi.

ERDOĞAN’DAN ÖZKOÇ’A 1 MİLYON TL’LİK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç aleyhinde 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Özkoç'un TBMM'deki açıklamalarına yer verildi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ENGİN ÖZKOÇ KİMDİR?

5 Şubat 1962 yılında Sakarya'nın Kayalar Memduhiye Köyü'nde doğan Engin Özkoç, ilkokulu Memduhiye Köyü’nde, ortaokul ve liseyi ise Adapazarı'nda okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi.

CHP Gençlik Kolları'nda siyasete başlayan Engin Özkoç, Sakarya'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis üyeliği yaptı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcılığı görevleri yapan Engin Özkoç, 2011 Genel Seçimlerinde elde ettiği başarıyla Sakarya'nın 34 sene aradan sonra Meclis'e gönderdiği ilk CHP'li vekil oldu.

24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliği yapan Engin Özkoç, CHP TBMM Grup Yönetiminde yer aldı ve 24. ve 26. Dönem CHP Sakarya Milletvekilliği yaptı.

Özkoç, 2019 yılından itibaren CHP Grup Başkanvekilliği görevini icra ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN