Erdoğan Karakuş kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Erdoğan Karakuş ne iş yapıyor?

Erdoğan Karakuş kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Erdoğan Karakuş ne iş yapıyor?

Gündemde yaptığı siyasi yorumlarla dikkat çeken ‘Dr. Erdoğan Karakuş kimdir, kaç yaşında, nerelidir ve ne iş yapıyor?’ soruları, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Yaşamı boyunca askerî alanda pek çok görevler yapan Erdoğan Karakuş, Hava Harp Okulunu mezunudur…

Aldığı eğitimlerle Harp Akademisinden mezun olduktan sonra jet pilotu olarak göreve başlayan Erdoğan Karakuş, ABD’de en üst seviye askerî eğitim merkezi olan Hava Harp Kolejinden mezun oldu. Peki Erdoğan Karakuş kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Bu soruların cevabı haberimizde…

DR. ERDOĞAN KARAKUŞ KİMDİR?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde doğan Dr. Erdoğan Karakuş, ilk ve orta öğrenimini burada bitirmesinin ardından, Hava Askeri Lisesini, müteakiben 1964’te Hava Harp Okulunu bitirdi. Hava Harp Okulununun ardından başladığı uçuş okulunu 1966’da tamamlayarak jet pilotu olan Erdoğan Karakuş, Eskişehir'e atandı.

Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisinin İşletme ve Muhasebe Bölümünden 1971’de mezun olan Erdoğan Karakuş, bunların dışında ayrıca bir sene boyunca Hava Lisan Okulunda İngilizce eğitimi gördü. 1974’te Hava Harp Akademisini kazanan, 1976’da kurmay subay olarak mezun olan Erdoğan Karakuş, 1979-1980 döneminde Silahlı Kuvvetler Akademisini tamamladı.

ABD’DE EN ÜST SEVİYE ASKERİ EĞİTİM MERKEZİNDEN MEZUN OLDU

1984-1985 senelerinde ABD’de en üst seviye askerî eğitim merkezi olan Hava Harp Kolejinden mezun olan Erdoğan Karakuş, 1985-1988 yıllarında Hava Harp Akademisinde öğretim üyeliği yaptı. 1988-1990 yıllarında da Londra kıdemli askerî ataşeliği görevini icra eden Erdoğan Karakuş, 1991’de tuğgeneral, 1996’da tümgeneral oldu.

Değişik görevlerin yanında filo komutanlığı ve üs komutanlığı görevlerinde de bulunan Erdoğan Karakuş, aynı seneler içerisinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora çalışmasına tamamladı. İkinci Dünya Savaşı Öncesi İngiliz Belgelerinde Türk-İngiliz İlişkileri (1938-1939) (1938-1939) konusundaki tezini tamamlayarak ‘Tarih Doktoru’ unvanını alan Erdoğan Karakuş, 2000’de başlayan Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı görevinin yanında 2001’de Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanlığını da sürdürdü.



KORGENERALLİĞE YÜKSELDİ

Aynı sene korgeneralliğe yükselen Korg. Dr. Erdoğan Karakuş, Hava Lojistik Komutanlığına atandı. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığını görevini Eylül 2002’ye dek devam ettiren Korg. Karakuş, Hava Lojistik Komutanlığı’ndaki görevini de 2003 yılına dek sürdürdü.

Bu tarih itibarıyla Gnkkur. Atase Başkanlığına atanan Dr. Hava Lojistik Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Genel kurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Başkanı olarak görev yaptı.
Evli olan Dr. Erdoğan Karakuş’un bir kızı ve oğlu olmak üzere 2 çocuğu bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN