Erdoğan: Seçim ne olursa olsun yapılacak

Erdoğan: Seçim ne olursa olsun yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan A Haber'de canlı yayında gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın gündeminde Hakkari Dağlıca'da çok sayıda şehit verdiğimiz PKK saldırısı ve erken seçim ve Paralel Yapı'yla mücadele verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Dağlıca saldırısı

Her şeyden önce tabi, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay,Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki kolordu komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin.

400 milletvekili olsaydı...

Terörden rant elde ediyorlar. Yaptıkları şey bu. Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok farklı olurdu. Her şeyden önce Yeni Türkiye adımını atmak için böyle bir şey çok çok iyi olurdu.

Ben Sayın Başbakanımıza hükümeti kurma görevi verdim. Ve CHP ile görüşmeler yapıldı. CHP ile mutabık kalınsaydı, iki partinin sayısı Anayasa'yı inşa etmek için yeterliydi. Ama malesef belli yerlere takılmak suretiyle bu olmadı. Daha sonra MHP ile görüşmeler oldu. O tabi Anayasa'yı yapmak için yeterli değildi ama en azından millete gitme, referandum noktasında böyle bire imkanı sağlayabilirdi. Fakat MHP ile de böyle bir şey yapılamadı. Bir taraftan teröre karşı olduğunu söyleyeceksin, kalkıp da elini, vücudunu taşın altına koymayacaksın. Böyle bir anlayış, bir milli duruş olamaz.

'Bunlarda öyle bir yüz yok'

Türkiye'nin yükselmesini bunlar hazmedemiyorlar. Biz 'Beştepe Külliyesi' ile güçlü Türkiye'nin temellerini atıyoruz. Bunlar çatlasalar da patlasalar da devem edecek.
Mesele cibiliyet meselesi karakter meselesi. Acılardan rant elde etmeye çalışıyorlar. Bunlarda öyle bir yüz öyle bir dürüstlük yok.

Kaçan savcılarla ilgili açıklama

Biz savcıların İnterpol'den iadelerini daha henüz istemedik bunu çarpıtıyorlar.

Koza İpek Holding soruşturması

Burada da bir manipilasyon ve çok çirkin bir yakalaşım tarzı var. DAEŞ yardım ediyorsak biz niçin Cerablusta'yız neden verilen koordinatları vuruyoruz?. Bunlara gelince bunların yazılı ve görsel medyaları çalışıyor mu çalışıyor demek ki müdahale edilmedi müdahale edilen neresi Holding.

'Gelen ihbarlar çok ciddi'

Ama şuana kadar gelen ihbarlar çok ciddi. Eğer burada bir sıkınttı yoksa kendisi neden o zaman kaçıp gitti. Tatil diyorlar tatili kendi otelinde de yapabilir. Gayet lüks bir oteli var. Neden kaçıyorsun?

'Seçim ne olursa olsun yapılacak'

Şuan ki tablo bize kan kaybettiriyor. Koalisyon Türkiye'de kültür olmadığı bunu başaramadık. Bu yüzden tekrar seçime gidiyoruz. Anasaya da Cumhurbaşkanı'na böyle bir yetki vermiş. Ve şimdi de 'Seçim yapılamayabilir' diyorlar. Seçim ne olursa olsun şartlar ne olursa olsun yapılacak.
Bir köyde sandıkta sadece tek partiye oy çıkıyor bir tane olsa iki tane olsa eyvallah dersin bu soru işaretlerini doğurmaz mı? Bütün bunlar ortada bunlar yaşandı. Bunu engellemek için farklı şeyler yapılacak. Güvenlik için kamera olayı sandık sayısı kadar falan şimdi olacak işler değil biraz gerçekçi olmak lazım.

'Bir felaket senaryosu görmüyorum'

Yine bir koalisyon kararı çıkarsa böyle bir iradeye herkesin katlanması gerekir. Partiler bir araya gelip bir koalisyon oluşturabilirler. Bir felaket senaryosu oluşturacak bir şey görmüyorum seçimlerden sonra.

Süreçte çok ciddi silah stoğu yaptılar

Çözüm sürecine ihanet ederek değerlendirildi. Çözüm süreci bunlar silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Şimdi Valilikler vasıtasıyla sokağa çıkma yasağı ilan ederken evlerde kimler var. Bunu görecek. Bunun amacı bu. Bu OHAL değildir. Sürelidir. 

Çatışmalar neden yeniden başladı

Gidilecek seçimde yine bölge halkını tehdit altında tutmak suretiyle, buradaki oy potansiyelini korumak istiyorlar. Dün vatandaşlar yürüyüş yaptılar. Artık çekin elinizi yakamızdan dediler. Benim Güneydoğu'daki vatandaşımın bunu daha fazla yapması lazım. Çünkü siz bizim evlatlarımızı dağa kaçırdınız. Hala biliyorsunuz kaçırılmış olan yüzlerce, binlerce çocuk var. Bölücü Terör örgütü böyle bir yöntemi kendisine seçmişse, diğer vatandaşlara korku salmak için bunu yapıyor. Temenni ederim ki halkımız onun bu durumunu görür ve kararını verir, bu kararını da sandığa yansıtır.

Ahlaksızlığın daniskası 

400 vekili verin cümlesini şehitler için söylemişim gibi yansıttı demeleri ahlaksızlığın daniskası. Acaba buradan nasıl bir rant elde edebiliriz onun derdindeler. Bu zaten paralel yapıyla ortak hareket ediyorlar. Bunlar Türkiye'yi avrupaya şikayet edecek kadar alçaldılar. Bunlar için şehit cenazeleri sadece propaganda malzemesi. Cenazenin bir adabı vardır. Bunlarda o adap filan yok. Üzüntü ve kızgınlık ile izliyorum. Bizim 400 milletvekili dedğimiz olay yeni anayasa yeni Türkiye için bir açıklamaydı. Tabii böyle olayları da minimize edecek bir açıklamaydı.

Aydın Doğan utanmadan bana mektup gönderdi

(Basındaki 400 vekil çarpıtması) Bunların karakter yoksunu olduğunu ortaya koyuyor bunlar bir de utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor. Doğan bana mektup gönderiyor 'hiç bir zaman size yanlış davranmadım' diye. Hemen manevra yapıyor paralelin başındaki de aynı şeyi yapıyor. Bak hepsi izne gidiyor şimdi.  Birisi gitti öbürü de giderse hiç saşma. Bu adiliktir ya. Bu nezaman kullanılmış bir ifade 7 Haziran seçimleri öncesi nerede Kırşehir'de. Hürriyet gazetesi sosyal medya koyuyor bu haberi sonra da çıkarıyorlar. Çünkü yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor.

2 bin terörist öldürüldü

Biz bunların bedelini çok ağır ödetiyoruz ödeteceğiz. Şu ana kadar 2 bin teröristi öldürdük ve devam edeceğiz. Biz bunu tüm güvenlik güçleriyle sürdüreceğiz. Benim milletim huzur içinde yaşamıyorsa siyaset yapmanın anlamı yok. Onlar da bu işi ya anlayacaklar ya anlayacaklar.

Bizim dinimizde şehitler ölmez

Şehit ailelerine sesleniyorum. Bizim dinimizde şehitler ölmez. Allah yolunda ölenlere ölü demeyin onlar diridirler. Bizde dünyanın hiç bir yerinde askerine Mehmetçik diyen başka kimse yoktur. Küçük Muhammed adına Mehmetçik diyoruz. Bu yolda bu anlayışla askerlerimiz askere gidiyor. Bizde 2 kez kına yakarlar bir askere giderken bir de evlenirken.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN