Erdoğan'dan 66 ülkeye İzmir teşekkürü

Erdoğan'dan 66 ülkeye İzmir teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki deprem nedeniyle dayanışma mesajı gönderen ülkelere teşekkür etti: İzmir depremi dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye mesajlarını ileterek yardıma hazır olduğunu bildiren tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ve Fransa dahil birçok ülkenin yardım teklifine Twitter'dan teşekkür etti. 

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye'ye taziye mesajları ileten ülkelere teşekkür eden Erdoğan, Twitter hesabından şunları kaydetti:

"İzmir depremi dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye mesajlarını ileterek yardıma hazır olduğunu bildiren tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tüm kurumlarımızla sahada vatandaşımızın yanındayız, duruma tam olarak hakimiz."

NE OLMUŞTU?

İzmir'i vuran depremin ardından Yunanistan ve Fransa dahil birçok ülke Türkiye'ye yardım teklifinde bulundu. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Erdoğan'ı ararken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de 'Yardıma hazırız' mesajı gönderdi.

Yunan Başbakanı Miçotakis, İzmir ve bazı Yunan adalarını etkileyen deprem nedeniyle dün Erdoğan'ı telefonla aradı.

MİÇOTAKİS ERDOĞAN'I ARADI

Erdoğan ve Miçotakis görüşmede, karşılıklı olarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, gerek duyulması halinde Yunanistan'a yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili Twitter'dan paylaşımda da bulundu.

Erdoğan'a iki ülkeyi de sarsan depremde can kayıplarından ötürü başsağlığı dilediğini belirten Miçotakis, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar, halklarımızın birlik olma zamanları." değerlendirmesinde bulundu.

"BU HAYATTAKİ BİRÇOK ŞEYDEN DAHA DEĞERLİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter'dan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in mesajını alıntılayarak İngilizce yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Başbakan, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyor, ben de tüm Yunanistan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye de Yunanistan'a her türlü yardım için hazırdır. Zor zamanlarda iki komşunun dayanışma göstermesi bu hayattaki birçok şeyden daha değerlidir." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN