İzmir'deki depremde can pahasına kurtarma! Çalışmalar vinçlerle desteklendi

İzmir'deki depremde can pahasına kurtarma! Çalışmalar vinçlerle desteklendi

İzmir'de meydana gelen depremde, ilk 3 katı çöküp yan yatan 11 katlı bir binada yapılan arama kurtarma çalışması esnasında vinçlerle destek sağlandı. Binanın yan yatmaması için 3 vinçle destek verildi.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde Bayraklı ilçesinde bulunan Demirkent Sitesi’ndeki bir binanın ilk 3 katı çöktü. En alt katında iş yerlerinin bulunduğu bina yan yattı.

n8f2hbqie0qskcj5w90-8q-001.jpg

Ekipler, çöken bölümde arama kurtarma çalışması başlattı. Bazı kişilerin yaralı olarak kurtarıldığı bina, çökme ihtimaline karşın vinçlerle desteklendi. Üç vinç, ile binaya destek verildi. Ekiplerin binanın alt katlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

tj3kotcru0kjlkcuhw81qa.jpg

BARIŞ SİTESİ'NDEKİ ÇÖKEN BİNADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bayraklı ilçesindeki Barış Sitesi'nde zemindeki 2 katı çöküp yan yatan binada 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de kurtarıldı. Enkaz altında olduğu sanılan 5 kişi için kurtarma çalışmaları sürüyor.

xo8oyp2giu2yrajkkk7aqw.jpg

ENKAZ ALTINDA 5 KİŞİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Bayraklı’daki 8 katlı Barış Sitesi'nde, dün meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, zemindeki 2 katı çöken bina yan yattı. Yan yatan binanın yıkılmaması için iş makineleriyle destek sağlandı. Ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Binada 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 1'i ağır 2 kişi ise yaralı kurtarıldı. Yaralılardan biri olan Emine Eren (60), 14 saat sonra kurtarıldı. Eren, İzmir'e gelen Bursa Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından çıkardı. Eren'in sağlık durumunun iyi olduğu, enkazda kalan 10 yaşındaki torunu Çınar ve eşi Ünal Eren'e ulaşılmaya çalışıldı öğrenildi. Toplam 5 kişinin enkaz altında olduğu düşünülürken, ekiplerin çalışması sürüyor.

xvuifkdvluy-fgpgg2jcjq.jpg

"ENKAZ ALTINDA TORUNU VE EŞİ DE VAR"

Emine Eren'i kurtaran ekipteki Mahmut Sert, "Mutfak tarafında bulunduğunu söylediler. Aralıktan içeri girdim ve seslenmeye başladım. Ses gelir gelmez ekip amirime haber verdim. 14 saat sonra kurtardık. Çok şükür sağ salim ulaştık. Enkaz altında torunu ve eşi de var. Ancak artçı depremlerden dolayı içeri giremiyoruz. Onlara da ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN