Son dakika! Umut'tan acı haber geldi

Son dakika! Umut'tan acı haber geldi

İzmir'de Doğanlar Apartmanı enkazından 23 saat sonra anne ve 4 çocuğundan 2'si sağ kurtarıldı. Anne Seher Dereli Perinçek'in bir çocuğu halen enkaz altındayken diğer çocuğunun ise cansız bedeni çıkartıldı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde çöken Doğanlar Apartmanı'nda cesedi çıkarılan çocuğun Seher Dereli Perinçek’in oğlu Umut olduğu anlaşıldı. Ayrıca Seher Dereli Perinçek’in enkaz altından çıkarıldığı söylenen kızı Elif’in ise hala enkaz altında olduğu çıkarılan çocuğun ise Perinçek’in diğer evladı Ezel olduğu belirtildi. Böylelikle enkazdan Seher Dereli Perinçek ile çocukları Ezel ve Elzem sağ kurtarılırken, oğlu Umut ise yaşamını yitirdi. Elif’in kurtarma çalışması sürüyor.

deprem.jpg

yarali.jpg

izmir-deprem-005.jpg

UMKE GÖREVLİSİ O ANLARI ANLATTI

Doğanlar Apartmanı'ndaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler, enkazda ses tespit etmelerinin ardından 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek ve iki kızına ulaşmak için yoğun çaba sarfetti.

Enkaz altında küçük bir delik açarak anne ve çocuklarının bulunduğu alana 23 saatin ardından ulaşan ekipte olan Kastamonu UMKE ekibinden İsmail Cem Boyacı gönüllü olarak enkaza girdi. 

Önce anne Seher Dereli Perinçek'e ulaşan Boyacı, daha sonra iki kız kardeşe ulaşmayı başardı.

umke.jpg

Aile ile ilk temaslarını ve diyaloglarını anlatan Boyacı, enkazda yaklaşık 1,5 saat kaldığını fakat ailenin sesini duyduğu için unutla enkazları kaldırdığını anlattı.

GÖZLERİNİ GÖRDÜM, DUYGULANDIM

İlk olarak anneye ulaştığını vurgulayan Boyacı, "İlk olarak annenin eline ulaştım ve onu bulunduğu yerden çıkardım. Daha sonra tepe lambamı yaktığımda küçük kız çocuğunun gözlerini gördüm. Çok mutlu oldum ve duygulandım. Ağlayacak oldum fakat bir an önce onları oradan çıkarmamız gerekiyordu." dedi.

Küçük kız çocuğuna ulaştığındaki anın gözlerinin önünden hiç gitmediğini ifade eden Boyacı, "Onunla babasına ne kadar çok benzediğini konuştuk. Babası ile dışarıda tanışmıştık. Benimle konuştu ve o diyalogumuzu hiç unutmayacağım". diye konuştu.

Kastamonudan gelen UMKE ekip sorumlusu Bilal Ödemiş ise enkaz altında açılan küçük deliğe vücudu küçük birisinin girmesi gerektiğini söylediler ve ekip arkadaşı Boyacı'nın gönüllü olarak girdiğini söyledi.

Arkadaşının 1,5 saat enkazda kaldığını vurgulayan Ödemiş, "İsmail dışarıya çıkarken anne ve çocuklarını çıkardığındaki mutluluğu ömrüm boyunca unutamayacağım." ifadelerini kullandı.

“MELEK ONLAR MELEK”

Enkazın başında kızından ve torunlarından haber alan Bekir Dereli büyük mutluluk yaşamıştı. Dereli, “Enkaz altında 5 kişi var. Kızımla birlikte 4 torunum var. Hepsi aynı yerde ve sağlıkları yerinde. Çok mutluyum, çok. Allah onları bize bağışladı. Melek onlar melek! Hamdolsun Allah'ım sana, şükürler olsun. İki dakika önce seslerini duymuşlar. İçeriye girenler çok iyi olduğunu söyledi. Evlatlarıyla bir arada beraberlermiş. İkinci kattalar” diye konuşmuştu. 

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...  

İZMİR'DE SON DURUM

AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, İzmir'deki depremde yıkılan binalardan 8'inde kurtarma çalışmaları sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği bilgilere göre şimdiye kadar 28 kişi hayatını kaybetti, 885 kişi ise yaralandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN