Azerbaycan Rus helikopterini yanlışlıkla düşürdü

Azerbaycan Rus helikopterini yanlışlıkla düşürdü

Ermenistan'dan ateşlenen füze Rusya'ya ait helikopteri düşürdü. Rusya Savunma Bakanlığı olayda 2 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya'ya ait bir helikopter Ermenistan topraklarında düşürüldü. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı helikopteri yanlışlıkla düşürdüklerini açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan'da Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rus yapımı bir Mi-24 helikopterinin düştüğünü, helikopterin taşınabilir hava savunma sistemi ile vurulduğunu duyurdu.

2 RUS ASKER ÖLDÜ

Bakanlık, Ermenistan tarafından ateşlenen füze sonucu düşen uçakta bulunan 2 mürettebatın hayatını kaybettiğini açıkladı.

AZERBAYCAN: YANLIŞLIKLA DÜŞÜRDÜK

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Rusya'ya ait Mi-24 helikopteri Azerbaycan ordusu tarafından yanlışlıkla düşürüldü. Trajik kazadan dolayı üzüntülüyüz" dedi.

PUTİN: SORUMLULUKLARIMIZI YERİNDE GETİRECEĞİZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz haftalarda dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. Rusya’daki “Rossia-1” TV kanalına demeç veren Putin, “Bizim Rusya olarak Ermenistan ile aramızdaki Kolektif Güvenlik Organizasyonu Anlaşması’na (KGAÖ) gelince. Bizim bu anlaşma gereği Ermenistan’a karşı belirli sorumluluklarımız var. Ancak bizim üzüntüyle karşıladığımız silahlı çatışmalar, bilindiği üzere Ermenistan topraklarında meydana gelmiyor. Biz, Rusya olarak sorumluluklarımızı her zaman yerine getirdik, ileride de getirmeye devam edeceğiz" demişti.

ALİYEV: TSK'NIN YARDIMINA BAŞVURULABİLİR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise bugün çatışma bölgesindeki son gelişmeleri değerlendirerek önemli bir açıklama yaptı.

AZTV’de geçen açıklamaya göre Aliyev “Azerbaycan büyük bir tehditle karşılaşırsa, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri yardımına başvurabilir” dedi.

CEPHEDE SON DURUM

Öte yandan Azerbaycan ordusunun, cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

Son 24 saatte ciddi darbe alan Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'a ait 1 T-72 tankı, 1 D-30 obüsü, 1 havan topu takımı ve mühimmat dolu bir kamyonu imha ettiği vurgulandı.

Tüm cephe boyunca operasyonların sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunun bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN