Ermenistan'da Şuşa hezimeti: Kritik isim görevden alındı

Ermenistan'da Şuşa hezimeti: Kritik isim görevden alındı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ın kalbi Şuşa'yı işgalden kurtarmasının ardından Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Ulusal Güvenlik Servisi Başkanvekili Mikail Ambartsumyan'ı görevden aldı.

Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'den bu yana devam eden çatışmalarda bugün Azerbaycan'ın Şuşa kentini işgalden kurtarmasıyla bölgedeki dengelerde ciddi bir değişiklik yaşanırken Ambartsumyan, bir aydır yürüttüğü görevden alındı.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Başbakan Nikol Paşinyan'ın önerisi üzerine Ermenistan Anayasası'na ve Ulusal Güvenlik Servisi Kurumları Kanunu'na uygun olarak Armen Abazyan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanlığına atanmıştır" dendi.

Ambartsumyan, 8 Ekim'de Ulusal Güvenlik Servisi başkanvekili olarak atanmıştı. Abazyan ise daha önce başkan yardımcısı görevini yürütüyordu.

ALİYEV: SAVAŞ ALANINDA BU TARİHİ ZAFERİ KAZANDIK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Dağlık Karabağ’ın kalbi Şuşa şehrinin 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtulduğunu duyurmuştu. 

Aliyev, "Sevgili yurttaşlar, sevgili kız ve erkek kardeşlerim. Şuşa şehrinin işgalden kurtarıldığını gururla beyan ederim. Şuşa bizim. Karabağ bizimdir. Bu vesileyle tüm Azerbaycan halkını yürekten kutluyorum. Tüm Şuşa halkını yürekten kutluyorum. 28.5 yıldır işgal altında olan Şuşa kurtarıldı. Şuşa artık özgür. Şuşa'ya döndük. Savaş alanında bu tarihi zaferi kazandık" demişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN