Ersin Özince kimdir?

Ersin Özince kimdir?

Birçok önemli firmada görevler alan Türkiye İş Bankası Eski Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, 1998’de İş Bankası'nın 15. Genel Müdürü olarak göreve başlamıştı. Ersin Özince, ODTÜ’de İdari İlimler Fakültesi, İşletme Bölümünden mezun oldu.

İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Ersin Özince, bankanın çeşitli birimlerinde uzun yıllar görev aldı. 2019’da görevi bırakan Ersin Özince,  TEMA Vakfı, Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş’de görev yaptı.

ERSİN ÖZİNCE KİMDİR?

1953’te Balıkesir’in Havran ilçesinde doğan Ersin Özince, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi, İşletme Bölümünden mezun oldu. 1976’da İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Ersin Özince, İş Bankası’nın çeşitli birimlerinde yöneticilik yaptı.

1994’te Genel Müdür Yardımcılığına yükselen Ersin Özince, bu görevi esnasında sorumluluk alanları Bankanın Hazine, Sermaye Piyasaları, Finansal Yönetim, Krediler ve İstihbarat-Mali Analiz Bölümlerde çalışmalarını sürdürdü. 28 Ekim 1998’de İş Bankası’nın 15. Genel Müdürü olarak göreve başlayan Ersib Özince, 31 Mart 2011, 28 Mart 2014 ve 31 Mart 2017’de Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

1 Nisan 2011’dan beri Yönetim Kurulu Başkanı, 4 Nisan 2017’den itibaren Denetim Komitesi Üyesi, 29 Aralık 2011 itibarıyla da Ücretlendirme Komitesi Başkanı, KKTC İç Sistemler Komitesi Üyesi ve Kredi Komitesi Yedek Üyesi olarak görev yapan Ersin Özince, 3 Haziran 2002 - 1 Nisan 2011, 2 Kasım 1998 - 31 Mayıs 2000, tarihlerinde Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, 28 Ekim 1998 - 14 Nisan 2006, 1 Nisan 2011- 6 Nisan 2017 yıllarında da T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, 17 Nisan 2009 - 01 Nisan 2011 yıllarında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Ersin Özince, bunların dışında TEMA Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, Banka hâricinde Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

ersin-ozince-kimdir.jpg

2019’DA GÖREVİNİ BIRAKTI

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Türkiye İş Bankası’ndan yapılan açıklamada, bankanın İstanbul'da toplanan Olağan Genel Kurulunda 31 Mart 2019 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Ersin Özince'nin yerine 1 Nisan 2019’dan itibaren geçerli olacak biçimde Sezgin Yılmaz'ın seçilmesine karar verildiği belirtildi. Yılmaz’ın ardından Adnan Bali, İş Bankası Genel Müdürü olarak göreve başladı.

ersin-ozince-kimdir-001.jpg

ALBAYRAK’IN İSTİFA AÇIKLAMASININ ARDINDA İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından yaptığı istifa açıklaması teyit edilememişken, Erzin Özince’nin bakanlık için ismi ön plana çıktı. Ersin Özince’nin Hazine ve Maliye Bakanı olacağı iddia edilirken, konuyla ilgili resmî bir açıklama yapılmadı. Yine aynı şekilde mevcut İş Bankası Genel Başkanı Adnan Bali’nin de ismi geçmiş; Bali, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN