Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'tan çarpıcı terör yorumu

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'tan çarpıcı terör yorumu

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, dün Hakkari Dağlıca ve Iğdır'daki saldırıları değerlendirirken çarpıcı bir benzetme yaptı ve uyarılarda bulundu.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Hakkari Dağlıca ve Iğdır’daki hain saldırıları kınayarak, “Diyarbakır’ın bir Bağdat, Hakkari’nin bir Halep, Şam olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz, bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Erzurum'da Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2015-2016 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Altıparmak şunları söyledi:

Bin yıldır bu saldırılar var

“Bugünler maalesef sözlerin boğazımıza düğümlendiği zamanlar. Türkiye gibi stratejik öneme sahip ülkelerin maalesef sık sık yaşayabileceği olaylardır. Dağlıca ve Iğdır’da şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Güçlü olmak, bir olmak, dirlik olmak zorundayız. Zira tarihe baktığımız zaman Türk milleti bin yıllarca bu saldırılara maruz kalmıştır. Bundan sonra da kesileceğini söyleyemeyiz. Zira savaşların şekli şemaili değişmiş. Artık karadan cephe savaşı bitmiş, kapitalizmin en ağır sömürü sistemiyle bu saldırılar devam etmektedir. Bugün baktığınız zaman Irak, Suriye, hatta Mısır maşalarını kullanarak buralardan o art niyetli ülkeler fazlasıyla hem gelirlerini artırmışlardır, zenginliklerini artırmışlar hem de Asya’daki, Orta Doğu'daki insanları kan revan içerisinde bırakmışlardır.

Irak ve Suriye'yi örnek gösterdi

Nasıl Irak’ta, Suriye’de bugün ciddi manada sömürü varsa benzer sömürüyü buralarda yapmak onların en büyük arzusu. Ama bu arzuya direnme zoru oyunu bozar demekte bizim işimiz. Baktığınız zaman Irak’ta yer altı zenginlikleri inanılmaz şekilde bedava Avrupa’ya akıyorsa Avrupa’nın zenginliği olmaktadır. Aynı şekilde savaşlar neticesinde son yaklaşık 1 yıl içerisinde bundan bir önce yayınlanan rakamlara göre sadece Almanya’nın silah satışından elde ettiği gelir 6,5 milyar dolar, yaklaşık 20 milyar Türk Lirası.

Şam gibi olmak istemiyorsak...

Belki bu 1 ay içerisinde yine ona yakın satış olabilmiş olabilir. Bu kadar büyük rant elde eden, zenginliğini kana borçlu olan ellerin bunu kesmesi mümkün mü? Bu devam edecektir. Ama dediğim gibi biz bunun karşısında Diyarbakır’ın bir Bağdat, Hakkari’nin bir Halep, Şam olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz, bundan sonra da devam edeceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN