Esenyurt'ta Koronavirüs ile mücadele devam ediyor

Esenyurt'ta Koronavirüs ile mücadele devam ediyor

Esenyurt Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar artarak devam ederken sokaklar, okul, ibadethane, kamu binaları, duraklar, toplu taşıma araçları ve meydanların dezenfekte işlemi devam ediyor.

İstanbul'da Esenyurt Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadelede kontrollü sosyal hayata geçişin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Esenyurtluların sağlığını korumak için çalışmalarını sürdüren ekipler, bu süreçte 2 bin 105 kişiye evde sağlık hizmeti verirken, 6 bin 335 kişiye hasta nakil hizmeti sundu. Bakıma ihtiyaç duyan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden ekipler, bu vatandaşların kişisel bakım hizmetlerinin yanı sıra evlerini de temizledi. Bu kapsamda 359 evin temizliği yapıldı.

55 BİN AİLEYE GIDA KOLİSİ YARDIMI

Pandemi sürecinde, Esenyurt’taki sosyal yardım çalışmaları da arttı. İlçedeki 55 bin 042 aileye gıda kolisi dağıtılırken, ayrıca 27 bin 203 adet içecek, kahvaltılık gıda, meyve ve et yardımı yapıldı. Bunların yanı sıra 173 bin 502 litre Esenyurt Derman Süt, 45 bin 285 adet kaşar peyniri ile 57 bin 991 porsiyon sıcak yemek dağıtılırken, yine bu süreçte 34 bin 737 ihtiyaç sahibine alışveriş kartı, bebek bezi ve bebek maması desteği sağlandı.

3 BİN 440 SOKKAK DEZENFEKTE EDİLDİ

Esenyurt Belediyesi, pandemi sürecinde temizlik çalışmalarını da aralıksız sürdürdü. İlçe genelinde 3 bin 440 sokak ile 11 bin 327 adet çöp konteyneri dezenfektanlı suyla yıkandı. Meydanlara ve kamu kuruluşlarına maske ve eldiven atıkları için 32 adet tıbbi atık kutusu yerleştirildi. Vatandaşların kendilerine güvende hissetmesi için, Koronavirüs vakalarının görüldüğü adreslerde bina girişleri, kapı zilleri, asansörler, merdiven boşlukları ve korkulukları ile daire kapıları da dezenfekte edildi. Sokak ve bina girişlerindeki dezenfekte çalışmalarının yanı sıra 2 ayrı noktada bulunan Araç Dezenfeksiyon İstasyonu’nda toplu taşıma araçları, taksiler ve özel araçlar olmak üzere 14 bin 535 araç dezenfekte edildi.

MEYDANLAR HER GÜN DEZENFEKTE EDİLDİ

Çalışmalar kapsamında tüm meydanlar her gün; Esenyurt Devlet Hastanesi, Beylikdüzü Devlet Hastanesi, belediye binası, sürekli eğitim merkezleri, kapalı caddeler, polis merkezleri, ilçe emniyet müdürlüğüne ait 93 araç, otobüs ve metrobüs durakları, ATM’ler ve üst geçitler haftada 3 kez; Aile Sağlığı Merkezleri, 270 eczane, Kaymakamlık Binası, Bağımlılık Merkezi, Kızılay ek hizmet binası, Yaşlı Bakımevi, Göç İdaresi ve Yabancılar Şubesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü haftada 2 kez; Özel sağlık kuruluşları, bankalar, 14 PTT şubesi ve Merkez Müdürlüğü, İSKİ, Posta Dağıtım Merkezi, muhtarlıklar, noterler, Müftülük ve Sosyal Hizmet Binası her hafta dezenfekte edildi.

SALGINA KARŞI BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Pandemi süreci boyunca vatandaşları bilgilendiren Esenyurt Belediyesi, sağlık kuruluşları, ibadethaneler, pazar yerleri, dernekler, market ve toplu konutların girişlerine salgına karşı yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler içeren uyarı levhaları astı. Çağrı Merkezinde 315 bin 834 arama cevaplandı.

İŞ YERLERİ DENETLENDİ

Çalışmalar kapsamında 12 bin 811 iş yeri hijyen kuralları, fiyat konuları ve ilgili genelgeler kapsamında denetlendi. Denetimlerde hijyen ve fiyat konularında uygunsuz faaliyet yürüten 273 iş yeri mühürlendi. Gıda ve sağlık sektörlerindeki kuruluşlar, genelgeler hakkında bilgilendirilirken, bu kuruluşlarda maske ve eldiven denetimleri de yapıldı.

SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ

Pandemi sürecinde sokak hayvanları da unutulmadı. Sokak hayvanları için genelinde birçok noktaya 83 bin 515 kilogram mama dağıtıldı. Bu süreçte sokak hayvanlarının bakımları yapılırken, gerekli durumlarda tedaviler de uygulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN