Etyen Mahçupyan kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Etyen Mahçupyan kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Etyen Mahçupyan’ın hayat hikayesi merak konusu oldu. Bir dönem AK Parti’de de görev yapan, Etyen Mahçupyan ‘Barış Süreci’ döneminde ‘Akil İnsanlar’ heyetinde yer almıştır.

 

Başbakanlığı döneminde Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlığını yapan Etyen Mahçupyan, 1950 yılında İstanbul’da doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu olan Mahçupyan, Radikal, Zaman ve Agos Gazetelerinde yazılar yazmıştır. İşte hayat hikayesine dair detaylar…

ETYEN MAHÇUPYAN KİMDİR?

Etyen Mahçupyan, 1950 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğretiminin ardından liseyi Robert Koleji’nde 1968 yılında bitirmiştir. Lise eğitiminin ardından da üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü 1972 yılında bitirmiştir. Yine aynı üniversitede işletme üzerine yüksek lisans eğitimi aldı ve bunu da 1974 yılında bitirdi.

1977 ile 1980 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde akademisyen olarak görev yaptı.

Özel iş hayatına da 1980 darbesi öncesi atıldı. 1980 ile 1996 yılları arasında pek çok özel şirkette üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.

1995 yılına geldiğinde siyasetle de ilgilenmeye başlamış ve ilk olarak “Yeni Demokrasi Hareketi” içerisinde yer almıştır. Ardından gazetelerde köşe yazarlığına başladı.

İlk olarak 1997 yılında “Radikal Gazetesi”nde yazmaya başladı. 2000 yılına kadar devam eden Radikal Gazetesi” yazarlığından ayrılıp bir süre “Yeni Binyıl” gazetesinde yazmaya başlamıştır.

2001 yılında buradan ayrılıp “Zaman” gazetesinde yazmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Uzunca bir zaman burada yazarlık yapan Etyen Mhçupyan, 2007 yılında “Agop” gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi üzerine “Zaman” gazetesinden ayrılarak “Agop” gazetesinin genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmiştir. Agop gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi.

2010 yılı itibarıyla buradaki görevinden istifa etmiş ve AK Parti siyasi hareketi içerisinde yer almıştır.

Bu dönemde köşe yazarlığına “Akşam” gazetesinde yazmaya devam etmiştir.

19-12/25/etyen-mahcupyan.jpg

3 Nisan 2013 tarihinde AK Parti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik “Akil İnsanlar” listesinde yer almış ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çalışmalar yapmıştır.

2014 yılında Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde başdanışmanlık görevinde bulunmuştur. 2015 yılına kadar bu görevde devam etmiş ve 2015’te bu görevden ayrılmıştır.

Akşam gazetesinde yazarken AK Parti’ye muhalif yazılar kaleme almaya başlamıştır. Kendisi Ahmet Davutoğlu’nun yanında yer alıp AK Parti içerisinde muhalif kesimi destekleyen yazılar kaleme aldı. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından Etyen Mahçupyan da Akşam gazetesindeki görevinden ayrıldı.

Akşam gazetesinden sonra Karar gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır.

Eyten Mahçupyan, son olarak Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi
Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve partinin Yönetim Kurulunda da yer almaktadır.

KİTAPLARI

Çözüm Korkusu- Kürt sorunu Üzerine Yazılar 2012,
Bir Zamanlar Ermeniler Vardı 2008,
Batı’yı Anlamak 2008,
Türkiye’yi Anlamak 2008,
Liberallik Demokratlık Tartışması 2008,
Bir Demokratın Gündemi 2007,
İçimizdeki Öteki 2005,
Bir Zümre, Bir Parti- Türkiye’de Ordu 2004,
İkinci Tanzimat 2003
Zihniyet Yapıları ve Değişim/ Batı’dan Doğu’ya, Dünden Bugüne 2000,
Radikal Yazılar 1-2-3-4 1998-2000
Türkiye’de Merkeziyetçilik: Devlet ve Din 1998,
İdeolojiler ve Modernite 1997,
Osmanlı’dan Postmoderniteye 1996,
Beyin Fırtınası – Demokrasi, Batılılaşma, Laiklik, Devlet, Yeni Dünya Düzeni

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN