Selçuk Özdağ kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir? Kim, neden saldırdı?

Selçuk Özdağ kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir? Kim, neden saldırdı?

Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Selçuk Özdağ, yüksek lisansını 1997'de Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı’nda yaptı. 2003'te Doktora eğitimini tamamlayan Özdağ, 2012 yılında Doçentlik unvanını aldı.

Manisa eski milletvekili olan Selçuk Özdağ, 1958 yılı Kırıkkale doğumludur. Büyük Birlik Partisinde farklı kademelerde uzun yıllar görev yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu ölümü sonrası BBP’den istifa ederek 2011’de AK Parti’ye katıldı. Şimdi ise Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi... 

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 yılında Kırıkkale’nin Konur kasabasında dünyaya gelmiştir. Babasının adı Halil, annesinin adı Hatice’dir. İlk ve orta öğrenimini başkent Ankara’da İncirli ilköğretim okulunda tamamladıktan sonra lise öğretimini Ankara Gazi Lisesi’nde görmüştür. Üniversite eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü’nü okuyan Selçuk Özdağ, ardından Manisa Gençlik ve Spor Akademisi’ne girmiş ve burada da eğitim görmüştür.

Yüksek lisansını 1997 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı’nda yapmıştır. 2003 yılına Doktora eğitimini tamamlayan Özdağ, 2012 yılında Doçentlik unvanını almıştır.

Özdağ, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi ve Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Kur’an Kursu Öğreticisi Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.

19-12/27/selcuk-ozdag-jpgg.jpg

SİYASİ HAYATI

Selçuk Özdağ, siyasi hayatına aktif olarak üniversite yıllarında Manisa Ülkü Ocaklarına giderek başlamıştır. Tarihler 1975’li yılları gösteriyordu. Daha sonraki dönemlerde kuruluşunda da katkısı olduğu Büyük Birlik Partisi’nde uzun yıllar farklı kademelerde görev almıştır.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında şehit olmasından sonra çok sevdiği ve emek verdiği partisinden istifa etmiştir.

12 Eylül 2010 referandumunda Evet oyu için çalışmalarda bulunmuş ve ülkesinin vesayetlerden kurtulmasını istemiştir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Bu tarihlerden sonra AK Parti yönetiminden davet almış ve AK Partisine katılmıştır. 2011 genel seçimlerinde de AK Parti 24. Dönem Manisa milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir.

Selçuk Özdağ, TBMM’de pek çok çalışmalarda bulunmuştur. Bunlar

Milli Eğitim Komisyon Üyeliği, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, Çevre Komisyonu Üyeliği, Darbeleri İnceleme-Araştırma Komisyonu Üyeliği, Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği, Türkiye Macaristan ve Türkiye Kostarika Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği, Türkiye Özbekistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı gibi pek çok komisyon çalışmalarında aktif görev almıştır.

TBMM’deki görevleri ile birlikte ayrıca partisinin de pek çok kademesinde görevler yürütmüştür. Bunlar da AK Parti Denizli ili Koordinatör Milletvekilliği, 2013-2014 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, yine aynı yıllarda AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

26. Dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den yeniden Manisa milletvekili olarak TBMM’ye gitmiştir. 2015 yılında AK Parti MKYK üyesi seçilmiş ve ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılma ve yeni parti çalışmaları sırasında Ahmet Davutoğlu saflarında yer almış ve parti kurma çalışmalarına katılmıştır. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve partinin yönetim kurulunda yer almıştır.

SELÇUK ÖZDAĞ'A SALDIRI

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a 15 Ocak 2021'de cuma namazına gitmek için evinden çıktığı sırada silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Olayı Twitter'dan duyuran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, "Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ Abimize evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıda bulunulmuştur. Bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir" dedi. Temurci, Özdağ'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi vermedi.

304d32d9-7217-4226-b120-9dd731190c2c-001.jpg

HASTANEYE KALDIRILDI

5 kişilik bir grubun saldırısına uğradığı öğrenilen Özdağ hastaneye kaldırıldı. Başından yaralanan Özdağ'ın kafasına 5 dikiş atıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından Özdağ için bir mesaj yayınladı:

"Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır."

1338392.jpg

SERKAN ÖZCAN: ELİNDEN VE KAFASINDAN CİDDİ BİÇİMDE YARALANDI

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özdağ'ın şoförü tarafından hemen hastaneye kaldırıldığı söyleyen Özcan'ın açıklamaları şöyle:

"Gelecek Partisi Gn. Başkan Yardımcımız ve Manisa eski milletvekilimiz Sn. Selçuk Özdağ, bugün Ankara’daki evinin önünde saat 12:15 sularında “sopalı ve silahlı” bir saldırıya uğramıştır.

Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Sn. Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır. Olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla Memorial Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştır.

Güvenlik görevlilerimizin incelemeleri devam etmektedir. Olayın sorumlularının gecikmeksizin ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz.

Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük.

Bu saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır.

Tedavisi devam eden Sn. Genel Başkan Yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyor ve bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

selcuk-ozdag-arfj-cover-001.jpg

MHP’Lİ YALÇIN SERT İFADELER KULLANMIŞTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Özdağ’ın MHP hakkındaki açıklamalarının ardından Özdağ hakkında çok sert ifadeler kullanmıştı. 

MHP’li Yalçın’ın 13 Ocak tarihinde Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

"Selçuk Özdağ adında bir siyaset bukalemunu, son sığındığı kapı halktan itibar görmeyince, çareyi milletimizin sevgiyle kucakladığı MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ve teveccühünü esirgemediği partimize çatarak gündeme gelmekte bulmuş. Bu Selçuk Özdağ ne tür bir âdemdir, biraz analiz edelim. Kendisi hasbelkader MHP ve Ülkücü camiada başladığı siyasi hayatına BBP ve Ak Parti ile devam etmiş; ardından İYİ Partili olmuş, son olarak da Gelecek Partisi kurucular kuruluna girmiştir.

Bu gibi gevşeklerin ne menem tipler olduklarını anlamak için çıktıkları siyasi yolculukta yaşadıkları acı ve sefil sergüzeşte bakmak kâfidir. Fransa tarihinde Talleyrand adında eşine ender rastlanır bir siyasi dönek ve bukalemun vardır. Talleyrand, papazlıkla başladığı siyasi yolculuğunda önce mesleğine ihanet etmiştir. Fransız İhtilalinde ihtilalci olmuş; Direktuvar, Konsüllük ve İmparatorluk dönemlerinin dışişleri bakanlıklarını yürütmüştür. Siyasi hayatının son döneminde de kralcı kesilip murahhaslık, elçilik yapan Talleyrand; kendisini satın alanların hepsini satarak her devirde gemisini yürütmüştür. Talleyrand kılıklı politikacı taslaklarının son örneklerinden biri de işte bu S. Özdağ müptezelidir."

BAHÇELİ’NİN DANIŞMANI ÇİÇEK DE ÖZDAĞ'I HEDEF ALDI

Öte yandan Özdağ, bugün de MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesinde hedef alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Yıldıray Çiçek, bugünkü köşesinde Özdağ’a sert ifadelerle yanıt verdi. Yıldıray Çiçek “Fethullah'ın kurşun askeri intikam peşinde!” başlıklı yazısında Selçuk Özdağ'ı hedef alarak, “Selçuk Özdağ denildiğinde benim hafızamda onun dönekliği ve Fethullah Gülen’e olan sevdası dışında bir şey yoktur. İstediği kadar kıvransın dursun, Türk siyasetinde sicili belli olan, hükümsüz adamın tekidir” dedi.

İLK SALDIRI DEĞİL

Daha önce de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki evine tüfekle ateş açılmıştı. Saldırı sırasında evde olmayan Üstün saldırıdan kurtulmuştu. 

İki hafta önce ise Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçiler, otomobili ile seyir halinde olduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Olaydan yara almadan kurtulan İşçilik, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayı Yeri İnceleme (OYİ) ekipleri, bölgede çalışma yaparken, saldırıda İşçilik'in otomobiline 4 kurşun isabet ettiği belirlendi.

ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI DA SALDIRIYA UĞRADI

KRT’de program yapan eski Ülkü Ocakları Başkanı, Avukat Afşin Hatipoğlu dün gece evinin önünde maskeli kişilerin saldırısına uğradı. Hatipoğlu saldırıyı Twitter hesabından “Bugün saat: 18.30’da evime girerken, maskeli 3 kişinin saldırısına uğradım. Şükürler olsun, sağlık durumum iyi, evimde dinleniyorum. Gerekli şikayetleri yaptım, hukuki süreci takip ediyorum. Türkiye’de yaşadığımı hatırlatan saldırganların kimler olduğunu ise merak ediyorum” diye duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN