Ayhan Sefer Üstün kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ayhan Sefer Üstün kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Ayhan Sefer Üstün’ün hayat hikayesi merak konusu oldu. Peki, Ayhan Sefer Üstün kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

Eski milletvekili ve avukat olan Ayhan Sefer Üstün 1970 Adapazarı doğumludur. AK Parti Sakarya Merkez İlçe Kurucu Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Sefer Üstün, 24. Yasama döneminde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı. İşte hayat hikayesine dair detaylar…

AYHAN SEFER ÜSTÜN KİMDİR?

Ayhan Sefer Üstün, 21 Ağustos 1970 yılında Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Osman annesinin adı ise Zeynep’tir. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’ni kazanmış ve buradan mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmıştır.

Sakarya “İlim Yayma Cemiyeti” ve “İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği” (MAZLUMDER) gibi derneklerde yöneticilik görecinde bulunmuştur.

Bununla birlikte “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği” (MÜSİAD) Sakarya Şubelerinin kurucu üyeliği görevini de yürütmüştür.

Orta seviyede Almanca bilen Ayhan sefer Üstün, evli ve 3 çocuk babasıdır. 2019 yılı itibarıyla 49 yaşındadır.

SİYASİ HAYATI

Ayhan Sefer Üstün, serbest avukatlık ve çeşitli dernek ve kuruluşlarda yöneticilik yapmakla birlikte siyasetle de ilgilenmeye başlamıştır. AK Parti ile aktif siyasete başlayan Üstün, Adapazarı Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmış ardından AK Parti Sakarya Merkez İlçe Kuruculuğu ve Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

22. dönem Milletvekilliği seçimlerine girmiş ve AK Parti Sakarya Milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. Ardından 23. ve 24. Dönem Seçimlerinde tekrar Sakarya AK Parti milletvekili olarak TBMM’ye gitmiştir. 25. Dönem milletvekilliği seçimlerinde bir dönem ara vermiş olan Üstün, 26. Dönem seçimlerinde tekrar Sakarya milletvekili olarak Meclise girmiştir.

Ayhan Sefer Üstün, 22 ve 23. Yasama döneminde Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevi ile AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür.

24. yasama döneminde de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Ayhan Sefer Üstün siyasi hayatına Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi ile yola devam etme kararı aldı. Kurulan Gelecek Partisi’nin yönetim kurulunda yer almıştır. Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarında yanında yer aldı. Bu sebeple AK Parti’den ihraç edildi.

19-12/24/ayhan-sefer-ustunjpgg.jpg

İHRAÇ AÇIKLAMASI

Ayhan Sefer Üstün, AK Parti’den ihracı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Üstün, ‘’Hayatım boyunca doğruları söyleyip, dosdoğru olmaya gayret ettim. AK Parti’nin kuruluş ilkelerinden saptığını kendi içimizde ve daha sonra dışarıda ifade ettim. Kurucu ilkelerden uzaklaşmamış olsaydı uyarılarımızı dikkate alırlardı ifadelerini kullanarak şöyle devam etti. Maalesef Perinçek ile kol kola olanlar ve terörist başından dahi medet umanlar kendi arkadaşlarının haklı uyarılarına dahi tahammül edemediler’’ ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN