Cuma İçten kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Cuma İçten kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

‘Baş kaldırıyorum ve istifa ediyorum’ başlıklı yazısıyla AK Parti’den istifa eden ve bu çıkışı büyük sükse yaratan Cuma İçten, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alıyor. İşte Cuma İçten’in hayat hikâyesi...

Eğitimci, bilişimci ve siyasetçi olan Cuma İçten, Diyarbakır doğumludur. 2001’de AK Parti İstanbul teşkilat kuruculuğu ve 24. dönem AK Parti Diyarbakır milletvekilliği yapmıştır. Peki Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Cuma İçten kimdir ve nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

CUMA İÇTEN KİMDİR?

Cuma İçten, 1 Ocak 1973 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. Babası Abdullah Bey ve annesi Hediye Hanımdır. Namık Kemal ilkokulunu ve Ali Emiri ortaokulunu okuduktan sonra Liseyi Ziya Gökalp Lisesi’nde okumuştur. Lisans eğitimini ise ABD’de bulunan Newport International University İşletme Bölümü’nde almıştır. Lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede Uluslararası Dış Ticaret Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Cuma İçten Türkiye’ye döndükten sonra Marmara Belediyeler Birliği Siyaset Akademisi, Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliği, Devlet ve Siyaset Akademisi gibi akademilere devam ederek kendisi siyasi alanda da donanımlı hale getirmiştir. Bilişim ve siyaset alanlarında pek çok sertifika almıştır.

Cuma İçten, özel sektörde bilişim ve bilgi güvenliği gibi pek çok alanda çalışma imkanı buldu. Yine birçok dernek ve kuruluşta başkanlık ve üyelik görevlerinde bulunmuştur. Bunlardan bazıları Kültürlü Gençlik, Diyarbakır Gönül Köprüsü, Diyarbakır İnsani Yardım, Hasankeyf Kültür, Fatih İşadamları ve Sanayicileri Dernekleri Yönetim kurulu Üyeliği gibi çok sayıda dernek yöneticiliği yapmıştır.

Yöneticilik ve üyelik gibi görevleri yanında haftalık ve aylık dergilerde ve bazı internet haber sitelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır. Evli ve 4 çocuğu bulunan Cuma İçten, 2019 itibarıyla 46 yaşında olup; İngilizce, Kürtçe ve Zazaca bilmektedir.

SİYASİ HAYATI

Cuma İçten, siyasete ilk defa 1993 yılında İstanbul-Kadıköy’de Refah Partisi Gençlik Kolları’nda aldığı görev ile adım atmıştır. Milli Gençlik Vakfı ve Refah Partisi Gençlik Kollarında görev yaptıktan sonra Ak Parti’nin kuruluş aşamasında Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte hareket ederek AK Parti Eminönü ilçe teşkilat kuruculuğunu yapmıştır. Bundan sonra da sırasıyla Fatih Belediyesi meclis üyeliği, Fatih Belediyesi ilçe Başkan yardımcılığı, 24. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği, TBMM İçişleri ve Savunma Sanayi Komisyon üyelikleri ile AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki işler Başkan Yardımcılığı gibi pek çok alanda görev yapmıştır.

Cuma İçten, son olarak 12 Aralık 2019 tarihi itibarı ile Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu listesinde yer alarak yeni bir siyasi hareket içinde yer almıştır. Bu vesile ile tüm kurum ve kuruluşlardaki görevlerinden de istifa etmiştir.

19-12/23/cuma-ictenjpgg.jpg

‘BAŞKALDIRIYORUM VE İSTİFA EDİYORUM’

AK Parti’nin kuruluşunda aktif görevler üstlenen ve AK Parti’nin pek çok kademesinde görev alıp Milletvekilliğini de yapan Cuma İçten, ‘’Başkaldırıyorum ve AK Parti’den istifa ediyorum’’ başlıklı bir yazı paylaşarak istifa ettiğini duyurmuştu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Cuma İçten, geçmişte aldığı görevlerden ve yaptığı işlerden bahsederek artık yeni bir sürece adım attıklarını ve başkaldırı sürecine girdiklerini ifade etmiştir. Cuma İçten, yeni süreç ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştır: “Bu süreç; başını kuma saklayanlardan, kapalı kapılarda gizli pazarlıklar yapanlardan, korkulardan, yasaklardan, baskılardan, gözü dönmüşlerden, adaletsizliklerden, yolsuzluklardan, yokluklardan, yetimleri ağlatanlardan, annelerin gözyaşlarından beslenerek ahkâm kesenlere karşı, halkımıza omuz vererek, adaleti üstün kılarak, güzelliklere kapı aralayacağımız bir süreç olacaktır.”.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN