İsmail Günaçar kaç yaşındadır ve nerelidir? Gelecek Partisi'nde en genç kurucular kurulu üyesi

İsmail Günaçar kaç yaşındadır ve nerelidir? Gelecek Partisi'nde en genç kurucular kurulu üyesi

Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye’nin her kesiminde ve her yaştan isimler yer aldı. İsmail Günaçar da en genç üye olarak listeye girdi. Peki İsmail Günaçar kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte detaylar…

Gelecek Partisi'nin kurucular kurulu listesinde en genç ilmi olma özelliğini taşıyan İsmail Günaçar, yaptığı açıklama ve genç yaşıyla en çok dikkat çeken isimler arasına girdi. ABD’de 12 yaşında üniversiteye girmeyi başaran üstün zekâlı İsmail Günaçar’ın hayat hikâyesi karar.com’da…

İSMAİL GÜNAÇAR KİMDİR?

İsmail Günaçar, 1998 yılınca İzmir’de dünyaya gelmiştir. Aslen Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çat köyündendir. 16 yaşında olan İshak ve 14 yaşında olan Ayşenur isimli iki kardeşi vardır. Babası diş hekimi Recep Turgay Günaçar, annesi ise Aygen Günaçar’dır.

İsmail Günaçar, daha 5 yaşındayken ailesi ABD’ye yerleşir. Çok zeki eve araştırmacı bir karaktere sahip olan Günaçar, eğitiminden kalan boş vakitlerinde laboratuvarlarda araştırmalar yapıyor, internet ile de ilgilenip web tasarım programları yapıyordu. Küçük yaşlarda bilim adamı olma hedefi koyan İsmail Günaçar, Endokrinoloji veya Radyoloji alanlarında uzmanlaşmak istiyor.

ABD’de 12 yaşında Üniversiteye girmeyi başarmış üstün zekalı biridir o. Yoğun bir eğitimin ardından 2017 yılında mezun olarak tarihe geçmiştir. Akademik kariyerine çocuk yaşta başlayan Günaçar, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri ile de adından söz ettirmiştir.

İsmail Günaçar, daha 17 yaşında iken 2015 yılında Cincinnati Üniversitesi’nden Bachelor’s of Science diplomasını almaya hak kazanmıştır. Bu Türkiye’de temel bilimlerde lisans eğitimin karşılığı olarak adlandırılır.

Üniversitede özellikle biyoloji ve biyokimya alanları üzerine yoğunlaşmıştır. Laboratuvar ortamında hücrelerden nükleotid çıkarma yöntemi üzerinde araştırmalar yapmış ve yeni yöntemlerin buluşunu gerçekleştirmiştir. Bu buluşuyla nükleotid verimini yaklaşık 7- 8 kat artırmıştır.

İsmail Günaçar eğitim ve bilim yolunda Aziz Sancar hocayı örnek aldığını ifade ederek hedefim Aziz Hoca gibi Nobel’i kazanmak dedi.

19-12/17/ismail-gunacarjpgg.jpg

12 YAŞINDA ÜNİVERSİTELİ OLDU

İsmail Günaçar, ABD’de 12 yaşında üniversiteye girmesi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Erken yaşta üniversiteye girme uygulaması normalde lise son sınıf öğrencileri kapsayan bir sistem olduğunu, ancak kendisinin lise birinci sınıftayken bu Üniversiteye giren ilk öğrenci olduğunu ifade etti. 12 yaşında girmeyi başarıp 17 yaşında mezun olduğunu ve burada biyokimya bölümünü bitirdiğini söyledi.

Yüksek lisansını da Tıp Fakültesinde Biyokimya araştırmaları üzerine yaptığını ve bu alan üzerine yoğunlaşmayı istediğini ifade etti. Açıklamalarında Nobel ödüllü Aziz Sancar’a da yer veren Günaçar, “Aziz Hoca’nın Nobel’i kazanması beni çok mutlu etti. Kendisini örnek alıp onun yolunda gitmeyi ve Nobel ödülü almayı hedefliyorum.” İfadelerini kullandır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

LİDERLİK EĞİTİMİ

İsmail Günaçar, okuduğu üniversitenin Liderlik eğitim uygulamasına 45 bin öğrenci içerisinden seçilen 59 öğrenciden biri olmayı başarmıştır.

Burada özel bir eğitime tabi tutulduklarını ifade eden Günaçar, gelecek için güçlü bir vizyon oluşturmamıza yönelik ciddi katkıları olan bir eğitim süreci olduğunu söyledi. Türkiye için de güzel duygularının olduğunu, ziyaretlerinde gördüğü bazı sorunları çözüme kavuşturmak için çalışmalar başlattığını ve ileride Türkiye’de sağlık sektöründe yönetici veya hekim olarak çalışmak istediğini ifade etti.

GELECEK PARTİSİ’NİN EN GENÇ ÜYESİ

İsmail Günaçar, Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu’nun en genç üyesi olarak listede yer aldı. Basın mensuplarının sorularına cevap veren Günaçar, 17 yaşında ABD’de lisans eğitimini bitirdiğini ve 19 yaşında da yüksek lisans yaptığını ifade ederek şu an işletmeci olarak çalıştığını söyledi.

Türk siyasetiyle yakından ilgilendiğini ve Davutoğlu’nun partisinde olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Partinin kurucusu Ahmet Davutoğlu için de “Bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin. Bizim gençlerimize sahip çıkan ve dünyaca tanınan biri olduğu için bize liderlik yapabilecek birisi.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN