Ali Akmaz kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ali Akmaz kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesi açıklandı. Açıklanan listede yer alan Ali Akmaz’ın hayat hikayesi merak konusu oldu. Peki, Ali Akmaz kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar…

Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu listesinin açıklanmasıyla birlikte merakla beklenen isimler de belli oldu. Eski Şırnak Üniversitesi Rektörü ve Veteriner Hekim olan Prof. Dr. Ali Akmaz da listede yer aldı. İşte hayatı merak konusu olan Ali Akmaz ile ilgili detaylar…

ALİ AKMAZ KİMDİR?

Ali Akmaz, 20 Kasım 1958 yılında Konya ilinin Güneysınır ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Güneysınır ilçesinde gören Akman, ortaokulunu Konya Mevlana Ortaokulu’nda ve lise eğitimini ise Konya Gazi Lisesi’nde tamamlamıştır.

Lise eğitiminin ardından hazırlandığı üniversite sınavlarını kazandı ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni kazanmıştır. Gerekli eğitimleri alarak 1983 yılında buradan mezun olmuştur.

Ali Akmaz ilk görevine 1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır.

Ardından 1989 yılında da Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Akademik kariyer basamaklarını hızla çıkan Akmaz, 1991 yılında Yardımcı Doçent ve 1994 yılında Doçentlik unvanını almıştır. 2001 yılına gelindiğinde ise Profesörlük unvanının sahibi olmuştur. Doçent unvanını aldıktan sonra bir yıl Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda Bakan danışmanlığı görevini yürütmüştür.

2003 yılı ile 2008 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yapmıştır. Ali Akmaz, aynı zamanda 2006 yılından başlayarak 2008 yılına kadar Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Fakülte Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuştur.

2008 yılında Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmıştır. O dönemde yeni kurulan Şırnak Üniversitesi’ne pek çok hizmetleri bulunan Ali Akmaz 2015 yılına kadar görevini sürdürmüştür. 2015 genel seçimlerinde Milletvekili adayı olan Ali Akmaz buradaki görevinden istifa etmiştir.

Ali Akmaz evli ve 4 çocuk babasıdır.

19-12/21/ali-akmazjpgg-1576922512.jpg

AKADEMİK ÇALIŞMALARI

Akademik alanıyla ilgili 3 kitap, 29 araştırma makalesi ve 4 derleme makalesi yayımlamıştır. Ulusal ve uluslararası toplantılarda 12 adet bildiri tebliği imzalamıştır. Ayrıca 3’ü TÜBİTAK, 13’ü Tarım Bakanlığı ve 3’ü de SÜAF tarafından desteklenmiş toplam 19 adet araştırma projelerinin başında ve içerisinde yer almıştır.

Ali Yılmaz bu projelerin yanında 2 kitap editörlüğü ve 50’nin üzerinde dergi hakemliği görevinde bulunmuştur.

Tarım Bakanlığı’nın DPT 7. Ve 8. Kalkınma Program üyeliği yine Tarım Bakanlığı TAGEM üyeliği, 2. Tarım Şurası Üyeliği ve Konya Tarım İl Müdürlüğü görevlerinde de bulunmuştur. Ayrıca Tarım Master Programı Hazırlama Komisyon Başkanlığı gibi görevlerde de yer almıştır.

Ali Akmaz son olarak Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Listesinde yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN