Abdullah Teber kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Abdullah Teber kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Abdullah Teber’in hayat hikâyesi bir hayli merak ediliyor. Peki güler yüzü, sempatik tavırlarıyla bilinen Abdullah Teber kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte detaylar…

Beşiktaş Spor Kulübü Üyesi olan Abdullah Teber de Gelecek Partisi’nde yer alıyor. 1950 doğumlu olan ünlü siyasetçi, Ankara Gazi Üniversitesi mezunu. İş hayatına özel bir firmada başladı. Vatani görevini de yedek subay olarak tamamladı. İşte Abdullah Teber’in hayat biyografisi…

ABDULLAH TEBER KİMDİR?

Abdullah Teber, 1950 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kayseri’de tamamlayan Teber, üniversite eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Makine - Motor Bölümü’nde okuyarak 1973 yılında üniversiteden mezun oldu.

İş hayatına ilk olarak özel sektör firmaları olan Motor Yatak ve Chrysler gibi firmalarda çalışarak başlamıştır. Bu yıllarda eğitim için aldığı eğitim kredi borçlarını ödeyerek vatani görevini yapmak üzere askere gitmiştir. Askerlik eğitimini 1976 yılında İzmir’de yedek Subay olarak tamamlamıştır.

19-12/19/abdullah-teber.jpg

Askerlik hizmetinden sonra bir süre daha özel sektörde çalışan Abdullah Teber, ticarete atılır ve kendi işini kurar. Ticarete ilk adımını 1980 yılında Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayi A.Ş.’yi kurarak atmıştır. Teber bu fabrikada ürettiği ürünlerin yarıdan fazlasını dünyada otundan fazla ülkeye ihraç etmektedir.

Abdullah Teber zamanla Tebplast A.Ş.’yi dünyanın en büyük şirketlerinden İsveç-Rosti ile birleştirmiş ve bu birleşme ile ismi Rosti-Tebplast olan şirketin Onursal Başkanlığını sürdürmektedir.

Ticari faaliyetlerine ara vermeden devam eden Teber, yıllar içinde Arat Araştırma A.Ş. - Teknik Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. ve Marmara’yı kurmuş ve bu şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını da yürütmektedir.

Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan Abdullah Teber, bu ile sanayi anlamında da büyük katkıları olmuştur. Pek çok sanayi kuruluşunun kuruculuğunu ve başkanlığını yapmıştır.

Bunlara örnek; Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Üyesi olup üç dönem de

başkanlığını yürütmüştür. Yine Beylikdüzü Bakır ve Prinçciler Yönetim Kurulu Başkanlığı, Bakır ve Prinçciler Sanayi Sitesi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanlığı, Beylikdüzü Sanayici ve İşadamları Derneği Üyeliği, İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği Başkan yardımcılığı gibi pek çok görevde bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir.

Köken itibariyle Kafkas kökenli bir aileden gelen Abdullah Teber, aynı zamanda Kafkasya derneklerinin de üyeliklerinde bulunuyor. Bu dernekler: Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ankara Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Derneği gibi derneklerdir. Abdullah Teber ayrıca Beşiktaş Spor Kulübü Üyesi olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son olarak Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu’nda yer almaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN