Abdullah Başçı kimdir ve nerelidir? Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi

Abdullah Başçı kimdir ve nerelidir? Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi

Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesi açıklandı. Listede Türkiye’nin her kesiminde ve her yaştan isimler yer aldı. AK Parti’den ayrılan Abdullah Başçı bu isimler arasında. Peki Abdullah Başçı kimdir? İşte detaylar…

Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu listesinde 26. dönem AK Parti milletvekili Abdullah Başçı en dikkat çeken isimler arasında. Türkiye’de uzun zamandır beklenen bu yeni partinin kurucular kurulu listesinde yer alan Abdullah Başçı’nın yaşı, memleketi ve diğer bilgileri karar.com’da…

ABDULLAH BAŞÇI KİMDİR?

Abdullah Başçı, 1 Ocak 1960 yılında Konya ilinin Taşkent ilçesinde dünyaya gelmiştir. Baba adı Şevki, annesinin adı ise Ayşe’dir.

Abdullah Başçı, ilk ve ortaokul eğitimini doğduğu şehir Taşkent’te almıştır. Lise eğitimini de İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde almıştır. Lise eğitimin ardından üniversiteyi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okumuştur.

Lisans eğitimini de tamamlayan Abdullah Başçı, İlker İnşaat Tekstil, Makine A.Ş.’de İhracat Müdürü olarak göreve başlamıştır. Burada bir süre çalıştıktan sonra Koray Giyim Tekstil Ticaret Unvanı ile kendi işyerini kurmuştur.

Çalışma hayatına hızla devam eden Abdullah Başçı, Sentez Temizlik, Reklam, Gıda, İnşaat Ltd. ŞTİ. İsmiyle bir şirket kurmuştur.

Ardından KONSİAD (Konya Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim kurulu Başkanlığı, BESAM (Bilgi Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde de bulunmuştur.

Bunlarla birlikte Mes-Der, Mazlum-Der, Taşkentliler Derneği, Haznedar Yardım Gönüllüleri gibi pek çok dernek ve kuruluşun kurucu üyesi ve başkanı olarak görev yapmıştır.

Yine kurucusu olduğu Zorlu Personel ve Tedarik Hizmetleri Ltd. Şti. isimli şirketin faaliyetlerine devam etmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Abdullah Başçı İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

32 yıldır İstanbul’un Güngören ilçesinde yaşamaktadır.

19-12/18/abdullah-basci.jpg

SİYASİ HAYATI

Abdullah Başçı başarılı bir iş adamı olarak hayatını devam ettirmenin yanında siyasete de ilgi duymuş ve bizzat siyasetin içerisine girerek milletvekilliğine kadar yükselmiştir.

Aktif olarak siyasete ilk adımını da 1993 yılında Refah Partisi Güngören İlçe Başkan Yardımcısı olarak atmıştır. Refah partisinin ardından Fazilet Partisinde de yine aynı görevde devam etmiştir.

2002 yılında yeni bir parti olarak kurulan AK Parti’nin Güngören İlçe Kurucusu ve İlçe Başkanlığı görevini yapmıştır. 2005 yılına kadar bu görevini başarı ile sürdürmüştür.

2011 yılında Genel Seçimlerde İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı seçildi.

Ardından 26. Dönem milletvekilliği seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir.

TBMM’de pek çok çalışmalara katılmış ve Milli Güvenlik Komisyonu Üyeliği yapmıştır.

Son olarak ise Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulunda yer almıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN