Abdullah Yeşil kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Abdullah Yeşil kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Abdullah Yeşil’in hayat hikayesi merak konusu oldu. Peki Abdullah Yeşil kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Tüm bilgiler karar.com’da…

2002 AK Parti Şanlıurfa İl Kurucusu olan Abdullah Yeşil, Suruç’ta dünyaya geldi. Çalışma Bakanlığı’nda “Resmi Arabulucu” olarak iş hayatına atılan Abdullah Yeliş, Kürtçe, Arapça, İngilizce’nin yanında Osmanlı Türkçesi’ne de hâkimdir. İşte hayat hikâyesi…

ABDULLAH YEŞİL KİMDİR?

Abdullah Yeşil, 1 Ocak 1964 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulunun ardından Şanlıurfa’da İmam-Hatip Lisesi okumuştur. Lise eğitiminin ardından hazırlandığı üniversite sınavlarını kazanarak Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’ne yerleşmiş ve eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak buradan mezun olmuştur.

Akademik kariyerine yüksek lisans yaparak devam eden Yeşil, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Doğu ve Batı Bilim Düşüncesinin Öncüleri: Machiavelli ve Nizamü’l Mülk Örneği” isimli tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

İş hayatına ilk olarak Çalışma Bakanlığı’nda “Resmi Arabulucu” olarak başlamıştır. Daha sonra Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası’nda 2 dönem başkanlık görevinde bulunmuştur. Şanlıurfa’da Yeminli Mali Müşavir olarak göreve devam eden Abdullah Yeşil, aynı zamanda Bağımsız Denetçi’dir.

Dil yeteneği de çok iyi olan Yeşil, Kürtçe, Arapça, İngilizce gibi dilleri bilmekle birlikte Osmanlı Türkçesi’ni de bilmektedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Abdullah Yeşil, siyasete Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çalışmalarıyla başlamıştır. Ardından 2002 yılında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Kuruculuğuyla devam etmiştir. Yine partinin İl Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Abdullah Yeşil, son olarak Ahmet Davutoğlu Başkanlığından kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Listesinde yer aldı.

Bunların yanında pek çok dernek ve kuruluşun kuruculuğunu ve başkanlık görevini de yürütmüştür.

19-12/20/abdullah-yesil-3.jpg

GÖREVLERİ

• Çalışma Bakanlığı’nda Resim Arabulucu,
• Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası’nda iki dönem başkanlık,
• Şanlıurfa Ensar Vakfı Kuruculuğu ve Yöneticiliği,
• Zehra Kültür Bilim Vakfı’nın Kuruculuğu ve Yöneticiliği,
• MÜSİAD Denetleme Kurulu Başkanlığı,
• Meslekte Birlik Gurubunun Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Temsilciliği,
• YİM-DER Şanlıurfa Şube Başkanlığı,
• Marmara Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği,
• Türkiye Mali Müşavirler Birliği Üst Kurul Delegeliği gibi pek çok görevde bulunmuştur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN