Şebnem Dönmez kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Şebnem Dönmez kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Show TV dizisi Zemheri’nin oyuncu kadrosu göz dolduruyor. Şebnem Dönmez’in hayat hikâyesi de izleyiciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki oyuncu Şebnem Dönmez kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Tüm detaylar karar.com’da…

Show TV’nin Ay Yapım imzalı dizisi Zemheri’de performansıyla dikkat çeken Şebnem Dönmez, oyunculuğuyla izleyicinin beğenisini kazanmayı başardı. İşte Zemheri oyuncusu olan Şebnem Dönmez’in hayat hikâyesine dair bilgiler…

ŞEBNEM DÖNMEZ KİMDİR?

Şebnem Dönmez, 17 Mayıs 1974 tarihinde Almanya’nın Salzgitter şehrinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda oyunculuğa başlayan Dönmez, adını ilk defa 1996 yılında Murat Başoğlu ile ortak sundukları Sabah Şekeri isimli programla duyurmuştur. Ancak izleyici en çok Med-Cezir isimli dizideki rolüyle tanımaktadır.


Murat Başoğlu ile sundukları programın çok tutulmasından sonra ikili yine 1997 yılında Görevimiz Tehlike isimli yarışma programını birlikte sunmuşlardır. 1998 yılında ise oyuncu, Star TV’de Cumartesi Ateşi isimli programının sunuculuğunu yaptı.

19-12/19/ebnem-donmez-2.jpg


2000’li yıllara gelindiğinde Şebnem Dönmez Dizi ve sinema sektörüne adım atmıştır. İlk olarak 2002 yılında Aslı ile Kerem ve 2003 yılında Ölümsüz Aşk ile adımını dizi dünyasına atmış ve adından söz ettirmiştir. Film dünyasına ise ilk olarak 2002 yılında Kolay Para Kazanma Klavuzu ile başlamış ardından 2004 yılında Neredesin Firuze ve 2006 yılında Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü ile devam edip 2009 yılında Vali isimli filmde de başrol oynamıştır.

2007 yılında BKM’de tiyatro oyunculuğunda da görev almıştır. “Oyunun Oyunu” isimli tiyatro oyunuyla gösterdiği performansla izleyicinin beğenisini toplamıştır.

Med-Cezir dizisinde de iki yıl boyunca görev alan Dönmez, 2013 yılında Kuzey Güney isimli dizide de Melda Yalgın karakterini oynamıştır. Şebnem Dönmez aynı zamanda Live Earth’ün Türkiye temsilcisi olup Al Gore’un İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantının basın sözcülüğünü de yapmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

20 Ağustos 2004 yılında yönetmen Ezel Akay ile evlenmiş ancak evlilikleri uzun sürmemiştir. 2007 yılının Şubat ayında boşanmışlardır.

ROL ALDIĞI DİZİ-FİLMLER

Üç Arkadaş (Sinema filmi), Ahmet Hamdi Bey Ailesi (Dizi), Üç Kişilik Dünya (Dizi), Zzzzt Fm (Dizi), Aşkın Dağlarda Gezer (Dizi), Eyvah Kızım Büyüdü (Dizi), Aslı ile Kerem (Dizi), Kolay Para Kazanma Kılavuzu (Sinema filmi), Mumya Firarda (Sinema filmi), Ölümsüz Aşk (Dizi), Size Baba Diyebilir miyim? (Dizi), Neredesin Firuze (Sinema filmi), Erkeksen Seyret (Dizi), Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Sinema filmi), The Net 2.0 (Sinema filmi), O Kadın (Sinema filmi), Eşref Saati (Dizi), Nerede Kalmıştık? (Dizi), Vali (Sinema filmi), Küçük Sırlar (Dizi), İstanbul'un altınları, Yalan Dünya (Dizi), Kuzey Güney (Dizi), Med-Cezir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN